Rivalitatea dintre frati a existat de cand lumea, dar se pare ca folosindu-ti tactul, rabdarea si diplomatia poti atenua invidia, gelozia si sentimentele negative ce incoltesc in sufletul lor.
Rivalitatea dintre frati a existat de cand lumea, dar se pare ca folosindu-ti tactul, rabdarea si diplomatia poti atenua invidia, gelozia si sentimentele negative ce incoltesc in sufletul lor.
Cheia acestei probleme e la tine- prin arta de a comunica si a cladi o relatie bazata pe dragoste si solidaritate intre copii vei reusi sa aduci pacea si armonia in caminul tau.
Iata cateva sfaturi propuse pentru imbunatatirea relatiei dintre copiii tai.
Vorbeste-i primului copil despre bebelusul ce va veni pe lume in curand
Inca din timpul sarcinii, informeaza copilul mai mare ca va mai avea un fratior sau o surioara si pregateste-l psihic pentru intampinarea unui nou membru al familiei, mai mic, mai firav, pe care va trebui sa-l protejeze.
Nu evita discutiile despre bebelus, ci explica-i copilului pe intelesul sau ce inseamna venirea pe lume a unui fratior. Incurajeaza-l sa-ti atinga si sa-ti mangaie burtica, sa vorbeasca cu cel mic, amintindu-i de fiecare data ca si pe el il mangaiai si ii vorbeai mereu inca de cand era in burtica ta.
Uneori e bine sa iei copilul cu tine la controalele din timpul sarcinii si la ecografii, aratandu-i in imaginile ecografice ca acolo este fratiorul sau surioara lui si permitandu-i sa ii asculte bataile inimii.
Cere-i ajutorul
Dupa venirea pe lume celui mic, implica-l pe cel mare in activitatile gospodaresti si cere-i ajutorul in ceea ce priveste ingrijirea noului membru al familiei.
Accentueaza faptul ca el este mai mare si mai in putere si te ejuta enorm sa ai grija de bebelus- astfel se va simti important pentru tine si va incepe sa-l indrageasca pe bebe si sa-l protejeze.
Fa-ti timp special pentru cel mare
Belebusul iti ocupa majoritatea timpului si de-abia mai ai timp si pentru tine. Copilul cel mare va observa ca nu mai este in centrul atentiei, se va simti neglijat si il va gasi vinovat de toata povestea pe bebelus.
Profita de momentele cand cel mic doarme sau cand altcineva il suprevegheaza pentru cateva ore si petrece timp exclusiv cu copilul mai mare, aratandu-i ca nu l-ai uitat si el e la fel de important pentru tine. Citeste-i o poveste, discuta cu el si afla-i pasiunile.
De asemenea este foarte folositor sa-l inscrii la gradinita, unde va cunoaste copii de varsta lui si isi va face prieteni. Astfel nu-ti va simti asa tare lipsa.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri