Perioada sarbatorilor de iarna, care debuteaza de Sfantul Nicolae si se termina de Sfantul Ioan, e marcata de traditii si datini la tot pasul.
Noua reni trag sania incarcata a Mosului. Renul care conduce sania, Rudolf, are nasul rosu stralucitor in intuneric si lumeaza calea saniei in noaptea din Ajun.
Ceilalti reni sunt pe numele lor: Dasher, Dancer, Donner, Vixen, Comet, Cupid, Prancer, Blitzen.
Spiridusii Mosului
Desi au o imagine foarte controversata, fiind considerati ba rautaciosi, ba binevoitori, ei traiesc in Laponia si il ajuta pe Mos pe tot parcursul anului sa fabrice cadourile mult dorite de copii.
Multa lume isi da cu parerea in ceea ce priveste numarul spiridusilor, dar se presupune ca ar fi 6 spiridusi care au urmatoarele sarcini:
* Bushy Evergreen- este spiridusul care a inventat masinaria ce fabrica jucariile si a perfectionat-o de-a lungul anilor
* Shinny Upatree, vechi prieten de-al Mosului; impreuna au pus bazele comunitatii in care-si desfasoara activitatea misterioasa
* Wunorse Openslae, responsabil cu renii si ingrijirea lor, ii antreneaza pentru a cara greutati mari cu o viteza inimaginabila; in plus, el se ocupa si de ingrijirea saniei
* Pepper Minstix este paznicul tinutului in care Mosul si ajutoarele sale traiesc
* Sugarplum Mary gateste dulciuri si prajiturele, ajund-o pe sotia Mosului, Craciunita.
* Alabaster Snowball este spiridusul cheie care are sub supraveghere lista cu copiii cuminti si ascultatori si pe cea cu cei neastamparati si obraznici.
Mos Craciun exista pentru fiecare dintre noi, copii sau nu. El aduce bucuria si fericirea in sufletele noastre si are grija ca lumina Nasterii Domnului sa ne patrunda in suflete si in case.
Craciun Fericit!

Sursa: Kidz.ro

Citeste pe Kidz.ro articole dedicate mamicilor si viitoarelor mamici. Noi iti recomandam:
Alegerea sexului copilului
Comunici cu bebe cand e in burtica
Mersul la gradinita
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Direcția spre care mergi este mai importantă decât viteza cu care o faci Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele”

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri