Fiecare basm pe care l-am ascultat sau pe care il citim cu drag copiilor nostri contine o serie invataturi despre viata. Invataturile despre iubire nu sunt intotdeauna adevarate.
Fiecare basm pe care l-am ascultat sau pe care il citim cu drag copiilor nostri contine o serie invataturi despre viata, una dintre ele fiind distinctia dintre Bine si Rau. Exista insa numeroase mituri in care ajungem sa credem, cele mai importante fiind acelea legate de iubire.
1. Exista pentru fiecare un suflet pereche.
Fiecare persoana are “rezervata” o jumatate si nu va fi pe deplin fericita pana cand nu o va intalni. Aceasta viziune este relativ pesimista, stiind ca avem cel putin 3 miliarde de posibili parteneri, iar numarul se dubleaza daca avem si alte preferinte. Este ca si cum ai cauta acul in carul cu fan.
2. Odata ce ne-am intalnit Alesul, vom trai fericiti pana la adanci batraneti.
Toate basmele se termina in momentul in care iubirea se oficializeaza, cand in realitate tocmai atunci povestea incepe. Este drept ca viata de cuplu, casatoria nu sunt basme intotdeauna, dar nimeni nu ne spune ca o relatie trebuie si intretinuta. Ambii parteneri trebuie sa lucreze din greu pentru a face posibil succesul relatiei.
3. Alesul nu se va schimba niciodata.
Alesul este mereu la fel si asa va si ramane. Nici gand! Oamenii se schimba, oamenii sunt influentati de evenimente, de alti oameni. Daca nu acordam suficient de multa atentie partenerului si daca el uita sa fie partas la viata noastra, este posibil sa ne trezim intr-o zi ca locuim alaturi de un strain.
4. Iubirea presupune suferinta.
Fat Frumos nu se poate casatori cu Ileana Cosanzeana pana nu trece printr-o serie de incercari. El trebuie sa isi demonstreze iubirea, amandoi trebuie sa sufere pentru a fi impreuna. Iubirea poate fi si comoda. Iubirea inseamna in primul rand fericire, iar incercarile la care suntem supusi pentru a o implini nu dau seama de calitatea relatiei. Nu avem nevoie sa ne complicam, nu avem nevoie sa suferim, nu avem nevoie sa ne izolam de toti ceilalti ca sa traim o iubire adevarata. Dar de multe ori ne place sa ne complicam si sunt mult prea multi cei ce asociaza dragostea adevarata cu suferinta.
5. Exista dragoste la prima vedere.
Nu, nu exista. Exista indragosteala, exista pasiune, exista atractie fizica. Dar toate acestea palesc de-a lungul timpului. Nu, nu ne dam intotdeauna seama care este alesul din prima clipa. Pentru ca atractia fizica este doar una dintre coordonatele unei relatii reusite, dar nu si cea mai importanta. Intimitatea - adeseori inteleasa doar prin intimitate fizica -, respectul, pasiunile comune sunt doar cateva dintre “caramizile” unei relatii solide.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Horoscop: Top 3 zodii cu Karmă grea în DRAGOSTE – au de învățat lecțiile dureroase ale iubirii Este timpul să renunți la a te mai încrede în vorbele goale! Urmărește faptele celor din jur Atunci când nu vine nimeni, strigă-L pe Dumnezeu!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri