Cel putin 130 de milioane de femei au fost supuse mutilarii genitale.
Cel putin 130 de milioane de femei au fost supuse mutilarii genitale. Alte 3 milioane sunt expuse in fiecare an riscului de a fi victimele acestei practici degradante si periculoase.
Crimele „pentru onoare” iau viata a mii de femei in fiecare an, in special in vestul Asiei, nordul Africii si in unele parti din sudul Asiei.
Cel putin 60 de milioane de fete „lipsesc” din populatia mai multor tari ca rezultat al avortului selectiv sau al neglijentei.
Violenta impotriva femeii exista in continuare in tarile industrializate, desi ea este ilegala.
In unele tari in curs de dezvoltare, sunt tolerate si incurajate practicile care inrobesc sau ranesc femeile - practici precum violenta in familie, uciderea „pentru onoare”, mutilarea genitala feminina sau crimele din cauza zestrei.
In aproape toata Asia, preferinta pentru copii de sex masculin duce la neglijarea si chiar la uciderea fetitelor sau la eliminarea lor prin avort, acolo unde sunt disponibile teste prenatale care sa determine sexul fatului.
Casatoria fortata a fetelor si a adolescentelor.
In conflictele dintre grupuri etnice, femeile si fetele au devenit prada de razboi si sunt supuse violurilor sau se confrunta cu sarcini nedorite. Mutilarea genitala feminina, violul si casatoria fortata sunt si vectori de raspandire a HIV la femei.

Violentele impotriva femeii sunt in continuare o problema actuala. Mai multe detalii despre formele de violenta impotriva femeilor si felul in care actioneaza UNFPA pentru eradicarea violentei gasiti la www.unfpa.ro
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Bullying in randul copiilor – preventie si sfaturi Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan Împreună în arte și simțiri

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri