Femeile sunt acelea care vor de obicei sa se casatoreasca si sa isi construiasca o familie, iar barbatii fug de compromisuri...sau o fi invers acum?

In ultimii ani, se pare ca femeile se bucura mult mai mult de independenta lor si ele sunt cele care “ies la vanatoare”, pe cand barbatii par din ce in ce mai dornici sa isi contruiasca o familie si sa aiba copii.

Un studiu realizat la Universitatea Rutgers, din New Jersey, arata ca un barbat singur viseaza sa aiba copii, pe cand o femeie singura doreste sa-si pastreze independenta.

“Barbatii din ziua de azi seamana din ce in ce mai mult cu femeile din trecut. Eu vor copii si se vor <sa se aseze la casele lor> mai repede ca unele femei. Femeile incep sa capete incredere in fortele proprii, incep sa castige mai multi bani si sa aiba acces la locuri de munca si lucruri care apartineau pana acum doar barbatilor si se bucura de ele”, a declarat cercetatoarea Helen Fisher, de la Universitatea Rutgers, din New Jersey.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Look-uri moderne pentru primăvară cu cea mai nouă colecție Levi’s Made & Crafted Vârsta de pensionare la români crește! Ce anunț a făcut şeful Casei de Pensii THE BEAUTIFUL CLUB - primul club exclusivist de beauty s-a deschis in centrul capitalei

Studiul a fost realizat pe 5.199 de femei si barbati. 52% dintre barbati, cu varsta cuprinsa intre 21 si 34 de ani, vroiau copii, in comparatie cu 46% dintre femeile de aceeasi varsta. Procentele erau similare si in alte grupe de varsta.

Cu toate ca studiul a fost efectuat in SUA, academicienii britanici sunt de parere ca fenomenul se manifesta in acelasi fel si in Europa.

“Barbatii si-au dorit mereu copii. Singura problema in trecut erau banii. Barbatii asteptau pana ajungeau la o anumita varsta si aveau un anumit venit pentru a face copii, pentru a-si putea intretine familia. Aceasta problema nu se mai pune in ziua de astazi, cand barbatii isi gasesc o partenera care munceste si castiga la fel de mult ca ei”, a declarat Adrienne Burgess, membra a Institutului Paterniatii din Anglia.

Foto: Shutterstock

Un articol de Alexandra Grindean / via site-ul de stiri www.9am.ro

THE BEAUTIFUL CLUB - primul club exclusivist de beauty din Bucuresti Majoritatea femeilor cred că încă nu există egalitate de gen în România Kaufland România lansează în exclusivitate colecția Smart Fashion Spring, alături de designerul Cătălin Botezatu

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri