Alianta Antidiscriminare a tuturor Taticilor a realizat un studiu care releva ca, cel putin in ceea ce ii priveste pe autorii de manuale scolare, parerea unanima ar fi ca mama este parintele care conteaza. Tatii romani isi cer drepturile.

“Manualul de capatai al invataturii – ABECEDARUL - le spune copiilor nostri ca MAMA este parintele care conteaza, care merita sarbatorit si onorat, care se ocupa de cresterea si educarea lor, conservandu-se astfel o mentalitate retrograda, ce s-a perpetuat de pe vremea cand tatal era cel care castiga painea si era mai putin prezent in familie, cu efect nociv asupra modernizarii societatii si promovarii familiei armonioase. Zeci de mii de tatici se afla in prezent in concediul pentru cresterea si ingrijirea copilului cu varsta de pana la doi ani, sute de mii de tati se manifesta responsabil, fiind implicati in viata de familie, prezenti cantitativ si calitativ in universul copiilor lor. Acesti parinti de calitate, care-si iubesc copiii, sunt ignorati de sistemul de invatamant romanesc, care continua sa discrimineze tatal si sa-l jigneasca grav”, comenteaza T.A.T.A.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate Cele mai bune căști pentru momentul tău cu tine

Alianta T.A.T.A. a analizat trei dintre abecedarele autorizate de ministerul de profil si achizitionate din fonduri publice. Continutul acestora este evident discriminatoriu la adresa tatalui. Cuvantul „mama” apare in total pe 45 de pagini ale celor trei manuale, in timp ce „tata” figureaza doar pe 13 pagini. Desi ZIUA TATALUI a devenit din 2010 sarbatoare nationala legala, abecedarele nu prezinta decat ZIUA MAMEI.

Elaborata de T.A.T.A., Legea nr. 319 / 2009 privind instituirea Zilei Tatalui si a Zilei Mamei are drept obiectiv tocmai asigurarea unui echilibru social si evidentierea importantei ambilor parinti in viata de familie si in societatea romaneasca si a egalitatii celor doi.

T.A.T.A. cere ministrului sa mai elimine o nedreptate. Primul cuvant invatat de elevi este „MAMA”, in timp ce „TATA” apare spre finalul abecedarului. T.A.T.A. solicita ca cele doua cuvinte sa fie mentionate pentru prima data in lectii consecutive sau pe aceeasi pagina, pentru a se elimina astfel discriminarea tatalui, doleanta perfect justificata din moment ce, comportamentul social al copiilor este format inca din primii ani.

MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Ești eroina de care ai nevoie în propria poveste! Boala zgarieturii de pisica – infectia cu Bartonella henselae

Practic, sistemul de invatamant perpetueaza un sistem de valori si o conduita pe care societatea le neaga acum, considerandu-le retrograde. Din toate punctele de vedere, este normal ca ambii parinti sa contribuie in egala masura la cresterea si educarea copiilor.

Foto front si main: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri