N-am sa inteleg nici intr-un milion de vieti de unde s-a nascut fobia barbatilor de insuratoare si pasiunea femeilor pentru maritis. Suspectez ca prin vremea matriarhatului barbatii s-au saturat sa fie supusi si femeile sa conduca.
N-am sa inteleg nici intr-un milion de vieti de unde s-a nascut fobia barbatilor de insuratoare si pasiunea femeilor pentru maritis. Suspectez ca prin vremea matriarhatului barbatii s-au saturat sa fie supusi si femeile sa conduca. Din pacate, in timp ce noi ne-am lamurit ca viata in doi e mai frumoasa si, de ce sa nu recunoastem, mai usoara, ei au ramas cu traume de pe vremea cand femeia conducea.

Timpurile s-au schimbat, femeia s-a transformat mai intai din lider in supus, iar astazi incepe sa cucereasca incetul cu incetul, nu suprematia, ci egalitatea. Ce fac barbatii in acest timp? Pe langa faptul ca lupta sa-si pastreze cu greu pozitia de "stapan" refuza sa accepte ca am fost conceputi sa traim in cupluri si nu la singular. Argumentul cel mai simplu? Structura anatomica.

Am incercat sa gandesc cat mai masculin posibil avantajele unui burlac in fata unui barbat casatorit. M-am gandit ca ar trebui sa fie multe dat fiind modul in care ei tin cu dintii de viata solitara.

Singur, dar cu mai multe

E drept, ca e singur oficial, dar tocmai pentru ca e singur poate fi cu mai multe femei deodata. In plus, barbatilor li se asigura un confort psihic numai prin faptul ca "stiu ca pot". Dupa cum ei insisi recunosc, viata de burlac nu-i o petrecere nebuna cu femei, insa au "linistea mentala" care le spune ca ar putea fi.

Altfel spus, restrictiile ii sperie ingrozitor pe luptatorii de pe Marte.

Banii, vesnic pretext pentru orice

Majoritatea barbatilor afirma ca nu au in plan sa se insoare decat atunci cand vor fi stabili financiar. Si cum acest "eveniment" nu se intampla niciodata in majoritatea cazurilor, prefera sa ramana singuri. O fi legenda conform careia femeie e cheltuitoare o cauza de luat in seama!

Nu vad avantajele casatoriei

Daca intrebi un barbat de ce nu se insoara, iti va raspunde pe nerasuflate "De ce sa ma leg la cap fara sa ma doara?". Casatoria e un pas ce trebuie facut atunci cand chiar nu mai ai incotro... ori cel putin asa zic ei!

Traiasca haosul!

Va jur ca nicicand nu mi-ar fi trecut prin cap o asemenea explicatie. "Secretul" mi-a fost dezvaluit de catre un amic dupa administrarea planuita a mai multor bauturi alcoolice in scopul documentarii pentru acest articol. Ei bine, acesta sustinea ca, ne vine sa credem sau nu, barbatilor le place haosul. Ei se simt tare organizati in dezordinea din viata lor si nu doresc ori simt nevoia unei femei care sa ii forteze, mai mult sau mai putin, sa isi puna ordine in viata.

Organizarea, oficializarea, asumarea raspunderii sunt adevarate fobii pentru barbati. In timp ce femeile vor stabilitate si un drum clar in viata, ei vor sa fie surprinsi de ziua de maine.

Nu stiu nici eu

Acelasi prieten, la pahar de marturisire, spunea ca nici lor nu le este foarte clar de ce nu vor sa se insoare. Stiu doar ca nu vor, ca poate le-ar fi mai bine, dar nici singuri nu le merge rau si atunci... de ce sa dea vrabia din mana pe cioara de pe gard?

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri