1 Septembrie 2010 publicat în Familie 16 share-uri

Ce se intampla atunci cand un extravertit iubeste un introvertit? Contrariile se atrag puternic la inceput... este adevarat, da. Dar se tolereaza reciproc pana la adanci batraneti, pana la sfarsit? Iubirea dintre un introvertit si un extravertit... este ea magie, o magie a diferentelor sau un blestem, blestemul extremelor care se resping urat, iremediabil?

Psihologii spun ca da. In unele cazuri. In multe cazuri. Atunci cand exista suficient de multa iubire incat sa-l accepti pe celalalt asa cum este, sa-l iubesti pentru ceea ce este si sa-l iubesti suficient de mult incat sa nu incerci sa-l schimbi in functie de cum esti tu... Atunci cand exista acceptare, toleranta, empatie, intelegere pentru felul de a fi al celuilalt partener... Doar atunci diferentele se pot balansa in cel mai frumos mod posibil.

Chiar daca atractia dintre un introvertit si un extravertit este intensa si puternica, cu timpul, dificultatile si conflictele nu sunt deloc excluse din astfel de relatiii. Extravertitul se poate simti lezat sau sufocat de lipsa nevoii de socializare a introvertitului, iar introvertitul se poate complesit, obosit si debusolat de aceasta nevoia a extravertitului. Ca sa poata ajunge sa cunoasca un introvertit la un nivel mai profund, extravertitul va avea nevoie de multa rabdare si disponibilitate.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Atunci când nu vine nimeni, strigă-L pe Dumnezeu! MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

Sunt insa o sumedenie de cupluri introvertit-extravertit care traiesc fericite si in armonie. Intr-o astfel de relatie, compromisurile reciproce sunt cruciale, intelegerea firii celuilalt este esentiala, iar acceptarea diferentelor de temperament-vitala: spre ex. introvertitul il va insoti pe extravertit la un eveniment social, iar extravertitul va fi de acord sa plece mai devreme. Introvertitul va trebui sa intelegea nevoia de socializare a extravertitului, iar extravertitul va trebuie sa inteleaga nevoia de intimitate si reculegere a partenerului.

In plus, atata timp cand ambii investesc timp si efort in a petrece timp de calitate impreuna, ntrovertitul se poate bucura de propria solitudine si liniste, iar extravertitul poate iesi si interactiona cu ceilalti . Chiar daca exista diferente, este extrem de important, primordial chiar, ca cei doi sa gaseasca interese si activitati comune, care sa ii faca in egala masura fericiti.

Luna plină în Balanță de pe 6 aprilie ne învață puterea iubirii echilibrate. Vindecarea unor relații!   Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   7 exerciții filosofice stoice pentru o viață mai fericită

Un articol de Dana Negoita


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri