Peter Pan are nevoie de o femeie care sa ii prelungeasca copilaria si imaturitatea pana la adanci batraneti. Si ea exista. Se numeste Wendy. Este femeia care ii este mama celui pe care il iubeste.

Peter Pan, barbatul vesnic copil...

Il cunoastem cu totii pe simpaticul Peter Pan creat de J. M. Barrie, personajul fictiv care a dat savoare faimoaselor desene animate, baietelul care refuza sa creasca, refugiindu-se pe insula Neverland. Insa lumea actuala este plina de barbati Peter Pen, barbati care “nu au crescut niciodata” dupa cum spune psihologul Dan Kiley in cartea sa "The Peter Pan Syndrome: Men Who Have Never Grown Up". E drept, nu o sa-i vedem zburand de colo colo si dand copilareste dintr-o pereche de aripiore, insa ii putem recunoaste cu usurinta dupa comportamentul imatur si iresponsabil, deloc in conformitate cu varsta pe care o au. Putem schita repejor si un portret psihologic al barbatului Peter Pan. Are un farmec aparte si calitati care ti-ar pune inima pe foc la inceputul unei relatii. Stie cum sa joace rolul cuceritorului si te poate cuceri intr-o clipita. Vrea sa fie iubit, rasfatat, intotdeauna dadacit, in centrul atentiei. Dar are si multe defecte. Este extrem de imatur si se comporta ca atare. Fuge ca dracul de tamaie de angajamente si responsabilitati, indiferent de forma pe care o pot lua acestea si doreste sa se bucure la nesfarsit de viata, de burlacie, de singuratate, de viata si iubire in doi. Dar vrea sa se bucure fara acte, verighete sau promisiuni verbale…

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 8 ore de somn fără telefoane: Sfaturi practice pentru părinți și copii Terapia Bowen – tehnica neuromusculară care stimulează organismul să se vindece De ce este periculos zahărul?

Refuza sa promita pentru ca acest lucru ar inseamna sa se tina de cuvant, amana la nesfarsit, adora sa zboare din floare in floare si tine mult, exagerat de mult am putea spune la libertatea sa… atat cat sa nu fie pus in situatia de a-si onora angajamentele. In ciuda faptului ca incearca sa demonstreze contrariul, cauta in permanenta o prezenta de care sa se agate pentru ca nu are suficienta incredere in sine. Are tendinta de a exagera si de a trece cu usurinta de la o stare la alta. Se simte nedreptatit, amagit, pacalit, este cand vesel, cand trist si nervos, are tendinta de a se victimiza si de a-i percepe pe ceilalti drept asupritori, este rautacios, capricios, irascibil, suparacios, sufera daca il critici, trecand printr-o paleta de stari similara celor prin care trec copiii. Intr-un fel, este un manipulator emotional. Intr-un fel, este un barbat care abuzeaza. Abuzeaza insa de ceilalti intr-un mod naiv, aparent inofensiv, cateodata atat de fermecator si insulator... La fel ca si comportamentul sau. Peter Pan are nevoie de o femeie care sa ii prelungeasca copilaria pana la adanci batraneti. Si ea exista. Se numeste Wendy.

Cum tratăm cancerul cu ajutorul medicinei integrative și soluții din medicina biologică? Medicii români au ocazia să ȋnvețe de la unul din fondatori - medicul elvețian Thomas Rau

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri