Aceste trasaturi ale copilului le poti dezvolta chiar tu - parintele care il ajuta sa vada partea frumoasa a vietii, caci copilul de azi este adultul de maine. Pasii sunt usor de urmat si sunt aplicabili pana la vasta de 6-7 ani
Aceste trasaturi ale copilului le poti dezvolta chiar tu - parintele care il ajuta sa vada partea frumoasa a vietii, caci copilul de azi este adultul de maine. Pasii sunt usor de urmat si sunt aplicabili pana la vasta de 6-7 ani:

1. Daruieste-i ocazii in care sa straluceasca!


Fiecare copil se naste cu un anumit talent. Ii plac jucariile, cartile? Ii place sa deseneze sau sa monteze/ demonteze diverse lucruri?

Straduieste-te sa descoperi cat mai din timp ce-l preocupa pe micut si nu ezita sa-l simulezi. Indeamna-l sa "citeasca" in timp ce mai faceti treaba prin casa. Cumpara-i, inainte de oricare alta jucarie, carti si caiete, creioane colorate, pensule, culori. Ofera-i jucarii care se demnteaza si se asambleaza si lasa-l sa se joace. Daca tu ii impartasesti entuziasmul cand el are o reusita, micutul tau va prinde aripi si-si va dezvolta foarte mult talentele si aptitudinile innascute.

2. Foloseste-ti imaginatia!

Implica-te in jocul lui. Jucati-va de-a v-ati asunselea prin casa sau de-a prinselea prin parc, dar nu uita nici de batrana coarda. Apelati si la cuburi, puzzle, lego etc. Important este sa incerci sa improvizezi cateva reguli simple si clare pentru toti participantii la joc, prin care ii stimulezi dorinta micutului de a-si pune in valoare imaginatia si spiritul de competitie. Micutii se indragostesc destul de repede de plimbarile in aer liber, asa ca-i poti stimula interesul pentru bicicleta sau role. Lectiile organzate: de tenis, dans, inot, actorie etc., nu numai ca ajuta la dezvoltarea armonioasa a partii fizice, dar si modeleaza personalitatea copilului, socializarea si disciplinarea lui. Pentru imaginatie, gandire, putere de concentrare si, nu in ultimul rand, autocontrol, pe la varsta de 5 anisori sahul este foarte bine venit.

3. Asculta-l! Are si el mici "necazuri"

Nu-i da impresia ca il asculti cu jumatate de ureche, ca ceea ce spune nu are importanta pentru tine si mai ales nu-l lasa sa vorbeasca singur pentru ca o sa-l ranesti. Chiar daca acele lucruri le-ai mai auzit de cateva ori, asculta-l, pastreaza aparenta si lasa-l sa creada ca este foarte important ceea ce-ti spune. El o povesteste cu maxima seriozitate. Fa si tu la fel. El simte daca ceea ce spune si crede el este la fel de real si pentru tine. Un moment foarte bun pentru comunicare este seara, la culcare. Acorda-i toata atentia de care are nevoie si nimic nu-l poate face sa nu se considere important.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Mercur Retrogad din 21 Aprilie: este timpul renașterii spirituale, e vremea să ne aliniem cu dorințele noastre interioare și să avem curajul să ne urmăm visurile Pentru atunci când nu mai ai lacrimi să plângi: de tine ține să mergi înainte! Direcția spre care mergi este mai importantă decât viteza cu care o faci

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri