Tot mai multi parinti apeleaza la bone sau baby-sitter. Diferenta intre o bona si baby-sitter este reprezentata de timpul pe care respectiva persoana il petrece alaturi de copil. Astfel bona petrece foarte mult timp cu copilul, il vede zilnic, uneori poate ramane in casa ca bona interna, poate dormi cu micutul si totodata ii poate oferi diverle lectii educative.

Ca parinti, probabil va simtiti foarte fericiti cand micutul vostru vine pe lume, dupa 9 luni de asteptare, planuri, vise si invataturi cu privire la cum trebuie sa va comportati ca parinti.

Totodata nasterea unui copil aduce cu sine si temerile privind noul stil de viata pe care va trebui sa il adoptati astfel incat sa ii oferiti copilului conditiile optime de crestere. Serviciul reprezinta prima problema cu care parintii se confrunta in primii ani de crestere ai copilului, cand acesta are nevoie de atentie si totodata de o persoana care sa il poata duce la gradinita si eventual care sa ii tina companie si sa aiba grija de el pana va intoarceti de la munca.

Astfel tot mai multi parinti apeleaza la bone sau baby-sitter. Diferenta intre o bona si baby-sitter este reprezentata de timpul pe care respectiva persoana il petrece alaturi de copil. Astfel bona petrece foarte mult timp cu copilul, il vede zilnic, uneori poate ramane in casa ca bona interna, poate dormi cu micutul si totodata ii poate oferi diverle lectii educative.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

Sunt parinti care doresc bone care sa poata face exercitii fizice cu micutii, sa ii invete o limba straina, sa ii invete balet sau dans, cu alte cuvinte bonele respective trebuie sa aiba cel putin o pregatire profesionala. Evident, costurile cerute sunt pe masura.

Pentru copiii mai mari care au nevoie si de un ajutor la teme ati putea opta pentru un fost cadru didactic care detine deja tehnicile pedagogice si are multa rabdare. Daca insa copilul este mic, se recomanda o bona tanara, cu conditie fizica buna si atentie sporita, distributiva si multa energie.

Daca insa aveti nevoie ca cineva sa va supravegneze copii doar in week-end sau doar pentru a-i duce si a-i lua de la scoala/ gradinita, atunci mai potrivit este baby-sitterul. Stabiliti un program clar cu asteptarile pe care le aveti si activitatile pe care le doriti de la baby-sitter, insa trebuie sa va asigurati ca in restul timpului cineva poate avea grija de copil.

Persoana potrivită te va face să te îndrăgostești de tine, în primul rând 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte Ghid pentru alegerea mobilierului interior

In cazul in care doriti baby-sitter, este mai usor sa gasiti persoana potrivita decat daca ati dori o bona. Primul aspect care trebuie dobandit atunci cand doriti o bona este increderea, de aceea este idnicat sa colaborati cu o firma, astfel orice aveti de acuzat poate fi legalizat. Pe de alta parte, un aspect mai sensibil al increderii este acela sa va puteti lasa copilul in serviciile bonei fara a sta ulterior cu grija. De asemenea, fiindca micutii se pot accidenta chiar si sub supraveghere, este indicat sa lamuriti ce trebuie facut intr-o astfel de situatie. Poate aveti o clinica preferata sau la care sunteti asigurati si de asemenea bona ar trebui sa cunoasca cateva masuri de prim ajutor.

Sursa: Kidz.ro

Citeste si alte articole pe kidz.ro. Noi iti recomandam urmatoarele:

Cum vad bebelusii?

Cand copilul tau are nevoie de aparat dentar

Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate Caria dentară – ce este și cum se tratează

Sigure sau periculoase pentru sarcina?


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri