Iti doresti asa de mult ca cineva sa apara in viata ta sa-ti satisfaca setea de dragoste, de afectiune incat lasi la o parte toate intrebarile, toata ratiunea si tot ce te intereseaza este ca si el sa-ti raspunda cu aceleasi sentimente.

Asta e realitatea!
Setea mea de implinire nu este niciunde mai puternica decat in viata romantica.
Tot ceea ce imi doresc in viata este iubire.
Prea mult am fost fortata sa impart patul cu cineva care nu-mi intelege sufletul.
Pe cine iubesc?
Ce vad la el?
Ce fac daca sentimentul dispare?

Mi-am pus aceste intrebari pe parcursul experientelor si cu trecerea timpului si m-au afectat poate fara sa fiu constienta de ceea ce inseamna si cazand in pacatul de a confunda dragostea de multe ori cu imaginatia. M-am pierdut in fatalismul romantic, am uitat de cine sunt eu, am ignorat ratiunea, am iubit abandonandu-ma pe mine si reinventandu-ma intr-un nou concept numit ‘’noi’’. Am crezut ca el e dragostea vietii mele, mi-am facut planuri, am trait in viitor cu imaginea clara a construirii unui singur individ.

Am facut toate aceste greseli care intr-un final m-au condus spre un singur rezultat, cumplitul sentiment de abandon cand dragostea mea n-a mai fost impartasita, suferinta, lacrimi, izolare, dezamagirea, teama si respingerea de a mai imbratisa acest sentiment vreodata.

Te intrebi unde vreau sa ajung? Iti spun imediat! Vreau sa intelegi ca lipsa de dragoste, dragostea neimplinita, sau dragostea pe care de fapt in majoritatea timpului o asociezi cu suferinta nu se bazeaza pe scuze sau nu este un fruct a soartei hotarate impotriva ta, ci este urmare a alegerii pe care ai facut-o la inceput.

Am idealizat: Ce inseamna asta? Deseori cand te indragostesti, cand incepi acea dragoste imatura in care doar te lasi purtata de val, ai tendinta de a-ti idealiza partenerul. Iti doresti asa de mult ca cineva sa apara in viata ta sa-ti satisfaca setea de dragoste, de afectiune incat lasi la o parte toate intrebarile, toata ratiunea si tot ce te intereseaza este ca si el sa-ti raspunda cu aceleasi sentimente. Incepi sa il analizezi, incepi sa vezi ce-i place iar dorinta te impinge spre a doua greseala majora:

Iti pierzi autenticitatea: Nu-ti place ciocolata dar daca el te intreaba te grabesti sa spui ca e favorita ta, lui ii plac filmele de actiune, tie iti plac comediille dar renunti in favoarea lui.

Stati impreuna in dormitor si tu asculti muzica clasica in timp ce el citeste reviste de masini. Daca il deranjeaza te va anunta si tu vei opri muzica. Uneori din sentimentul de inferioritate fata de partenerul tau chiar incepi sa tranformi intrebarile de genul: Cum mi se pare mie rochia mea? In intrebari de genul: ‘’Cum i se pare lui rochia mea’’? in loc de ‘’Cum mi se pare mie rochia mea’’? ,Ce i-ar face lui placere in loc ‘’De ce mi-ar face mie placere’’? ,’’Cine sunt eu pentru El’’? In loc de ‘’Cine sunt eu’’? Pur si simplu incepi sa anticipezi tot ce i-ar placea lui si renunti la tine si procesul de repetitivitate inceput se continua pe toata perioada relatiei.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri