6 Martie 2018 publicat în Familie 871 share-uri

Mamele sunt sufletul si energia unei familii. Ele fac un milion de lucruri importante pentru copiii lor si reprezinta cel mai important punct de reper in viata lor. Iata de ce relatia mama - fiica este deosebita.

Iata 7 lucruri pe care sa i le spui fetitei tale si care ii vor folosi toata viata:

5. Spune-i: Invita-ti prietenii pe la noi!

Pentru copii, socializarea cu cei de varsta lor este foarte importanta si de aceea este confortabil sa simta ca prietenii lor sunt acceptati. Pentru o fetita este important sa invete sa isi creeze relatii importante si frumoase. Invat-o cum sa isi aleaga prieteni care o imputernicesc si o fac sa se simta confortabil si sa identifice pe copiii care nu se poarta frumos. Este o aptitudine care ii va folosi absolut toata viata!

6. Spune-i: Te iubesc!

Absolut nimic nu este mai important pentru un copil decat sa se simta iubit si in siguranta. De prea multe ori, parintii asteapta de la fetite ca ele sa fie perfecte si cuminti in orice clipa.

Spune-i fetitei tale ca o iubesti oricat de des este posibil. Spune-i ca o iubesti si in momentele mai tensionate. Chiar daca pui limite si ii explici copilului tau atunci cand face lucruri care iti displac, ea trebuie sa stie in continuare ca e iubita. In felul acesta va intelege ca nu trebuie sa schimbe absolut nimic din ceea ce e ca sa fie acceptata sau iubita. In felul acesta intelege ca dragostea nu este o tranzactie ci ceva foarte firesc si care este dreptul ei din nastere.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor! Cele mai bune căști pentru momentul tău cu tine 7 exerciții filosofice stoice pentru o viață mai fericită

Lipsa acestei constientizari face ca la varsta adulta este unul dintre motivele care le fac pe femei sa se implice in general in relatii disfunctionale.

Foto: Pixabay

7. Spune-i: Mergi si distreaza-te!

Copiii trebuie sa se bucure de copilaria lor si sa aiba libertatea jocului si a explorarii. Bucura-te impreuna cu fetita ta si nu ii limita dorinta de a explora si curiozitatea. Bucura-te pentru ca ea este bucuroa. Iti va multumi mai tarziu in viata pentru clipele minuntae pe care le-a trait in cea mai frumoasa perioada a vietii.

Tu ce ai mai adauga pe lista noastra cu sfaturi bune?


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri