22 Decembrie 2017 publicat în Familie 1 share-uri

Daca vor respecta un set de recomandari, parintii isi vor da seama ca poate exista fericire si colaborare si pentru cuplurile despartite.

10. Aratati un bun exemplu!

S-ar putea sa fiti dezamagiti de mici probleme zilnice, insa atunci cand apare copilul in fata voastra, ascundeti-le si adoptati o atitudine pozitiva. Lasati problemele deoparte de Craciun, orice problema se poate rezolva, este nevoie de cumpatare si rabdare.

11. Nu vorbiti urat despre celalalt parinte!

“Nu este cinstit, nici constructiv, ca mama sau tata sa faca declaratii negative despre celalat parinte in fata copiilor, deoarece majoritatea copiilor sunt loiali ambilor parinti. intr-o astfel de situatie, puteti provoca o suferinta teribila. Cu toate acestea, nu hraniti sperante, nu cumparati cadouri comune daca sunteti separati. Putem transmite copilului semnale gresite si sa-l alimentam cu vise greu fezabile”, explica psihologul Lenke Iuhos.

12. Formati buna dispozitie!

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original Examen suplimentar față de Evaluarea Națională pentru admiterea la liceu. Se va da pentru 50% dintre locuri

“Acest sfat se indreapta spre parintele la care traieste copilul. Da-i sentimentul ca tu ai incredere in el, ca e un copil cuminte si fara tine, ca ii va fi bine si la celalalt parinte, insira aspecte pozitive: iti va citi tata povesti, mama iti va face parul, astfel ii dai linistea interioara cu care va pleca si, daca va face si celalalt parinte acelasi lucru, copilul va simti un intreg familial. Astfel, el cu siguranta nu se va simti vinovat pentru despartirea parintilor”, declara specialistul.

13. Sa nu concurati pentru sufletul copilului!

“Cel mai important aspect de Craciun este acela de a nu concura parintii intre parinti sau familiile acestora. Este constructiv ca, in seara de Craciun, copilul sa stea cu parintele cu care locuieste, unde poate fi impreuna in pace si in dragoste. Daca sotia sau sotul divortat are o noua familie, copilul nu se va simti ca acasa in noua familie. Nu de Craciun trebuie recuperate intalnirile care nu au avut loc. Craciunul este numai in mediul familial, familiar si intim. Craciunul este mai mult decat zile libere pentru vizita, este timpul sa privim in interiorul nostru si sa daruim prezenta, atentia noastra celor dragi in mediul nostru restrans”, conchide psihologul Lenke Iuhos.

Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru?


Foto homepage: TijanaM /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri