1 Noiembrie 2017 publicat în Familie 35 share-uri

Rolul parintilor in dezvoltarea armonioasa a copiilor lor ar fi si acela de a-i invata sa recunoasca si sa creeze o relatie sanatoasa sau sa puna limite si sa vorbeasca despre ceea ce li se intampla, atunci cand integritatea le este incalcata.

„Eu vorbesc cu fetele mele despre felul cum se simt atunci cand sunt cu cineva. Le rog sa se gandeasca la aceste intrebari: <> – Christie Paul, prezentatoare de stiri la CNN si autoare a cartii „Love Isn’t Supposed to Hurt” (n.r. "Dragostea nu ar trebui sa doara"), pe care a scris-o dupa experienta unei relatii disfunctionale si a abuzului domestic.

  • Esti in cautare de jucarii si jocuri educative? Vino la Garbo Smart Parenting! Pe 13 aprilie 2019, la Baby Spa în cadrul Aviației Wellness Center va avea loc evenimentul Garbo Smart Parenting – educație prin joc si joacă. Te poti inscrie aici.

Acum, Paul este ferma in credinta ei ca cei mici trebuie sa fie invatati ce inseamna o relatie sanatoasa, pentru a putea sa evite abuzuri si oameni care le fac rau. Parintii trebuie sa ii invete pe copii despre semnele abuzului.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Când vei învăța lecțiile din trecut, vei cunoaște cea mai frumoasă și puternică poveste de iubire 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu!

 

Foto: Pexels

Prietenii copiilor pot fi abuzivi

„Si prietenii pot fi abuzivi”, spune Paul. Si avand in vedere cat este de serios si de raspandit fenomenul bullying-ului printre copiii zilelor noastre, Christie Paul pune astfel punctul pe „i” in aceasta privinta. Astazi, parintii trebuie sa ii invete copiii cum sa recuonasca, sa se pazeasca si sa vorbeasca daca patesc ceva.

„Eu si fetele mele vorbim despre limite si despre instinctele pe care le au ele in anumite situatii; uneori, mintea noastra ne indeparteaza de instinctele pe care le avem si ceea ce simtim. Daca iti inveti copiii sa identifice acest lucru inca de la inceput, ei sunt mai bine echipati.”

Deborah Gilboa, experta in psihologia dezvoltarii si parenting, spune ca prieteniile sunt esentiale pentru dezvoltarea celor mici, nu doar pentru distractie, ci si pentru a invata unelte sociale foarte importante cat si cum sa puna limite, arata site-ul The Lily.

Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi

Parintii isi pot pregati copiii pentru relatii sanatoase in mai multe moduri: "Mai intai ii intrebam pe copii care este acel lucru pe care nu l-ar face pentru o prietenie. Care este acel lucru, cuvant sau gest pe care un prieten l-ar putea spune sau face pentru a te face sa realizezi ca acesta nu este cu adevarat un prieten? In al doilea rand, tu ai intrebari sau observatii cu privire la modul cum copilul tau este tratat de catre ceilalti copii? Cand esti singura cu copilul sau adolescentul tau, profita de acest moment pentru a afla despre calitatea interactiunilor sale. Si in al treilea rand, ai empatie fata de copilul tau.

Aceste relatii sunt importante pentru ei si pot sa le traiasca ca pe cel mai important lucru din lume. Daca observi interactiuni riscante, mixeaza-ti grija cu intelegerea faptului ca pebntru copilul tau, aceasta este inca o relatie importanta.", explica Deborah Gilboa.
 

Via thelily.com

Foto homepage: Pexels


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri