Ca sa fii un parinte bun, trebuie sa fii un om bun, sa iubesti neconditionat! Cum sa iti educi copiii fara sa ii pedepsesti

6 Iunie 2017 publicat în Familie 11 share-uri

Viata alaturi de un copil poate fi una constructiva, frumoasa atat pentru parinte, cat si pentru copil. Expertul Garbo, Alina Albert, ne arata cum ne putem educa frumos copiii, fara a-i pedepsi, doar prin iubire (multa iubire!) si putina creativitate.

Copilul, pagubit de jucaria preferata, va intelege ca este rau sa fii furat. Bineinteles, adultul il va ajuta sa constientizeze. Peste cateva zile, simulati un telefon de la "politistul" care va anunta ca hotul a fost prins si jucaria recuperata. Copilul va intelege ca hotii sunt prinsi. Ideal ar fi sa vina chiar sectoristul cu jucaria la usa. Uniforma va impacta copilul. Ii explicati copilului si consecintele pe care le va suporta hotul. Va fi luat de langa parinti, dus intr-un loc cu alti copii batausi si hoti

Fiti siguri ca data viitoare se va gandi de doua ori inainte sa ma sterpeleasca ceva!

Peste o vreme, repetati exercitiul in alta forma, pentru "consolidarea" experientei. Simulati ca vi s-au furat banii din portofel exact cand trebuia sa-i cumparati lui ceva important. Faceti un pic de drama si aratati-i ca suferiti din doua motive:

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Direcția spre care mergi este mai importantă decât viteza cu care o faci Ești eroina de care ai nevoie în propria poveste! Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023

- ca ati muncit din greu pentru banii aceia (explicati-i concret cate ore de munca inseamna si ce v-ati fi dorit sa faceti in timpul pe care l-ati muncit in zadar)

- ca va pare foarte rau ca nu i-ati putut cumpara si ca va trebui sa munciti iar ca sa-i cumparati!

Imbratisati copilul si spuneti-i ca il iubiti, in timp ce il asigurati ca hotul va fi prins… si repetati ca sa inteleaga "ce rau este sa fii hot si sa provoci suferinta oamenilor, dar si tie, ca hot, pentru ca vei fi prins intr-o zi!"

Nu il bateti! Nu il oprimati, nu il faceti de rusine! E prea mic si nu merita asemenea tratament! Sa fii parinte nu este deloc usor!

Va urma.… povestea unui copil care isi rupea sau murdarea constant hainele, pe care parintele "l-a pedepsit" sa mearga rupt si murdar la scoala. Nu!!!! Sa nu faceti niciodata asa ceva copilului! Nu va intelege!

Citeste continuarea pe pagina urmatoare >>

2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte Persoana potrivită te va face să te îndrăgostești de tine, în primul rând Ai grijă întotdeauna de mâinile care te-au crescut

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri