Uneori si de cele mai multe ori, copiii sunt cei care ne deschid ochii si ne arata adevarul... Acest tata bogat vrea sa isi invete fiul ce inseamna sa fii sarac, insa primeste in schimb lectia vietii sale. Cititi o povestire care a facut inconjurul internetului!

Intr-o buna zi, un tata dintr-o familie foarte bogata a hotarat sa isi duca fiul intr-o calatorie la tara pentru a-i arata fiului sau cat de bogati sunt ei si ce inseamna sa fii sarac. Tatal si fiul au petrecut cateva zile si nopti la o ferma, in sanul unei familii sarace, de oameni simpli.

Dupa ce s-au intors acasa, tatal si-a intrebat fiul daca i-a placut calatoria.

“Cum ti s-a parut calatoria, fiul meu?”

“A fost extraordinara, taticule”, a raspuns fiul.

“Ai vazut cum sunt oamenii saraci?”, a intrebat din nou tatal.

“Da, am vazut”, a raspuns baiatul.

“Si ce ai invatat din aceasta calatorie?”, a intrebat tatal curios. “Ce ai vazut si ti-a ramas in minte?”

“Am vazut ca noi avem un caine si ei au patru. Noi avem o piscina care ajunge pana la mijlocul gradinii noastre, iar ei au un iaz urias care pare ca nu se termina niciodata. Noi avem becuri in gradina, ei au stelele noptii. Curtea noastra interioara ajunge pana la curtea din fata, dar lor le apartine intregul orizont.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Caria dentară – ce este și cum se tratează Testul Iubirii: Ce dragoste cosmică trăiești ACUM?

Noi avem o bucata de pamant pe care traim, ei au campuri largi ce se intind pana acolo unde privirea nu poate sa cuprinda. Noi avem servitori, dar ei ii servesc pe altii.

Noi ne cumparam mancarea, ei si-o cultiva. Noi avem ziduri in jurul proprietatii noastre pentru a ne proteja, ei au prieteni care ii protejeaza.”

La auzul vorbelor fiului sau, tatal a ramas inmarmurit.

Atunci fiul a adaugat: “Iti multumesc, tata, ca mi-ai aratat cat de saraci suntem noi, de fapt!”

Morala: De prea multe ori uitam ce avem si ne concentram asupra a ceea ce nu avem. Ceea ce pentru noi poate parea fara valoare, pentru altii poate fi obiectul cel mai de pret. Totul este in functie de perspectivele fiecaruia. Poate ca uneori avem nevoie de ochii unui copil pentru a vedea si a ne aminti care sunt acele lucruri cu adevarat importante in viata.

Testul celor 3 Sfinți: Ce mesaj sacru îți poate schimba viața? Testul DA sau NU: Află ce părere au oamenii din jur despre tine! Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!  

Adevarata bogatie nu este data de lucrurile materiale, ci de cele pe care le porti cu tine in suflet. Comorile vietii sunt prietenii, familia, sanatatea, bunatatea, libertatea, dragostea si bucuria de a trai.

Autor: Anonim

Foto: Pixabay


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri