Dupa inceperea terapiei, diferenta dintre asteptarilor si posibilitatile copiilor poate sa aduca frustrare, nervozitate si poate cauza si mai multe probleme la nivel emotional pentru parinti.

6. Este foarte util sa participati la cat mai multe cursuri destinate parintilor.

in prezent exista foarte multe astfel de cursuri si workshopuri care au scopul de a va familiariza cu ceea ce inseamna autismul, dar si cu tematici diverse care va ajuta foarte mult pentru informatii si pentru a va crea o retea de suport. De exemplu: la AITA se organizeaza frecvent astfel de cursuri, gratuite, pentru parinti, dar si grupuri pentru fratii si surorile copiilor cu autism.

7. Informati-va in permanenta.

Este important sa va folositi de toate oportunitatile pentru a va informa cu privire la autism. Pentru a putea controla un lucru trebuie sa-l cunosti, astfel este important ca fiecare parinte, frate, sora, bunic/a sau alta persoana cu care copilul petrece timp sa cunoasca ce inseamna autism.

8. Implicati-va copilul in activitatile desfasurate zilnic acasa.

Generalizarea programelor din cadrul terapiei are loc acasa. Puteti exersa impreuna cu copilul dumneavostra motricitate fina atunci cand acesta pune clestii pe sarma sau puteti sorta obiectele pe categorii atunci cand aranjati tacamurile.

* Informatii oferite de Asociatia AITA (Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism)


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri