5 Aprilie 2017 publicat în Familie 18 share-uri

Te-ai intrebat vreodata cum isi cresc oamenii triburilor copiii?

5. Dormitul cu parintii este ceva natural

“Si de asemenea, pana sunt intarcati, copiii din societatile traditionale dorm cu parintii lor, adesea in acelasi pat. Din acest punct de vedere, poate nu ar trebui sa fie surprinzator ca in societatea noastra, copiii sunt atat de anxiosi sa doarma separat”, spune Mark Van. Vugt.

 

6. Toti membrii tribului contribuie la cresterea copiilor

In comunitatile indigene, responsabilitatile parintesti sunt asumate de catre absolut toti membrii tribului. Inca de la nastere, copiii sunt ingrijiti de catre diversi adulti. Cercetarile au aratat ca inca din prima ora de viata, un copil trece de cel putin opt ori prin bratele unor diversi indivizi. Cresterea copiilor la comun este norma in lumea triburilor indigene, unde fiecare adult simte o responsabilitate pentru copil.

7. Fara pedepse

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Vei avea șansa să iubești din nou! Iar de această dată va fi diferit 13 Mantre pentru a trăi fiecare zi cu liniște în suflet, gânduri pozitive în minte și iubire în inimă Atunci când nu mai crezi în nimic, îți rămâne o singură variantă: Să crezi în tine!

In triburi oamenii cred cu tarie ca rolul familiei este acela “de a planta seminte bune”. Sa scoti in evidenta un comportament bun este mult mai eficient decat sa scoti in evidenta un comportament “rau”. Pedepsele fizice sunt interzise in majoritatea triburilor indigene. Inca de la o varsta frageda copiii sunt privinti ca avand aceleasi drepturi si in consecinta ei trebuie tratati la fel, primind acelasi respect.

8. Joaca in grupuri de copii de toate varstele

Sa se joace in grupuri cu copii de varste variate este un aspect absolut firesc, insa in societatile moderne avem tendinta de a-i separa pe copii in functie de varsta lor, fie la scoala fie in grupurile de activitati sportive. Joaca in grupuri mixte are numeroase beneficii. Copiii mai mici invata de la cei mari, iar copiii mai mari isi dezvolta aptitudinile de ingrijire.

Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? 8 ore de somn fără telefoane: Sfaturi practice pentru părinți și copii Cum să obții mai multă strălucire pentru părul tău în 8 pași?

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri