13 Februarie 2017 publicat în Familie 13 share-uri

Specialistii in psihologie de la Harvard ne propun cateva principii de baza, principii ce ar ar trebui sa stea la baza legaturii noastre cu cei mici. Sunt strategii studiate si demonstrate. Functioneaza!

4. Cum sa cresti copii fericiti: Invata-i sa te ajute cu ceva in fiecare zi si arata-le ca te bucura ajutorul lor

Cercetarile arata ca oamenii care sunt obisnuiti sa isi exprime recunostinta sunt mult mai inclinati sa simta compasiune fata de ceilalti, sunt mult mai generosi si iubesc sa ajute.

Asa incat merita sa dezvoltati un set de activitati zilnice la care sa participe si copilul tau si pentru care sa ii multumesti de fiecare data. Psihologii mai recomanda de asemenea sa ii recompensati pe copii pentru manifestarea bunatatii si efortului pe care l-au depus ca sa va ajute.

Foto: Pexels

5. Cum sa cresti copii fericiti: Ajuta copilul sa faca fata emotiilor sale negative

Ajutandu-ti copiii sa isi inteleaga emotiile negative, acest lucru ii va impinge spre a invata sa isi rezolve singuri conflictele interioare.

Ajutandu-i sa se auto-analizeze ii plaseaza pe un drum lung al unei vieti pline de compasiune si ii ajuta sa devina adulti care stiu sa aiba grija de ei insisi si de altii. Capacitatea de a face fata emotiilor negative este esentiala pentru starea de stabilitate psiho-emotionala a oricarui individ.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

Foto: Pexels

6. Cum sa cresti copii fericiti: Arata-le ca lumea este cu muuult mai mare, mai complexa si mai interesanta decat isi poat imagina

In general, copiii sunt interesati doar de mica lume a familiei si prietenilor. Este crucial ca ei sa gaseasca un interes si in afara cercului lor limitat. Ii puteti invata despre vastitatea acestei lumi fie aratandu-le modul de viata al altor oameni, fie aratandu-le carti, filme, fotografii sau stiri.

Sa cresti un copil politicos, grijuliu si compasiv este o cerinta dificila. Dar cu totii suntem capabili de acest lucru. Si nimic in toata aceasta lume nu se compara cu fericirea de nepretuit pe care o ai atunci cand observi ca ai indeplinit aceasta tinta.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri