24 August 2016 publicat în Familie 28 share-uri

Care sunt acele 7 lucruri pe care le au in comun casniciile fericite? Care sunt cuvintele si expresiile pe care le folosesc cel mai des cuplurile care au o casnicie buna? Cercetatorii dr. Charles D. Schmitz si dr. Elizabeth A. Schmitz ne raspund:

Dr. Charles D. Schmitz si Dr. Elizabeth A. Schmitz sunt psihologi cu o vasta experienta internationala, dar si cercetatori in domeniul casniciilor fericite. Timp de aproape 3 decenii, cei doi cercetatori au intervievat diverse cupluri din 6 continente care se bucura de o casnicie de succes, dorind sa descopere care sunt acele lucruri pe care acestea le au in comun. Cei doi psihologi au descoperit ca mariajele reusite au 7 caracteristici universale, 7 lucruri in comun, si intr-un material publicat pe www.selfgrowth.com au expus succint rezultatele cercetatorilor.

Iata asadar care sunt, conform selfgrowth.com, cele mai importante lectii pe care cei doi psihologi le-au invatat din interviurile lor. Iata care sunt acele cuvinte si expresii care sunt cel mai des folosite in casniciile fericite. Merita mentionat si faptul ca cei doi psihologi sunt casatoriti si au o casnicie frumoasa care dureaza de peste 44 de ani. Atunci cand au clasificat o casnicie drept “fericita”, cei doi cercetatori au avut in vedere parametri precum longevitatea casniciei si gradul de fericire din cadrul relatiei.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați

Dr. Charles si dr. Elizabeth A. Schmitz: Cuvintele si expresiile pe care le auzi cel mai des in mariajele reusite

via Selfgrowth.com


1. Este nevoie de 2 ca sa dansezi tango.

In casniciile reusite, cei doi reusesc sa devina unul fara sa isi piarda identitatile individuale. In cele mai reusite casnicii, au descoperit cercetatorii dr. Charles D. Schmitz and dr. Elizabeth A. Schmitz, nu este despre mine si tine, este despre noi si ale noastre. Nu este despre “eu” si “mine” si “al tau”. Cele mai importante cuvinte si sintagme folosite in acest context de cuplurile din casniciile fericite sunt: Noi, noua, a noastra/ ale noastre, impreuna, suntem o echipa, suntem precum unul, nu ne putem imagina viata unul fara celalalt.


2. Nu exista secrete

Foto: Milles Studio / Shutterstock

In mariajele reusite, cuplurile vorbesc despre orice si tot. Nu exista secrete. In cele mai bune casnicii auzi urmatoarele cuvinte si expresii: buna credinta, loialitate, increzator, nu ne facem niciodata griji ca am putea fi tradati, stim aproape totul unul despre celalalt, suntem pastratorii celor mai ascunse si intunecate secrete ale celuilalt, avem incredere unul in celalalt.


3. Regula de aur

In casniciile de succes, cuplurile inteleg ca trebuie sa te porti cu celalalt asa cum ai vrea ca el/ea sa se poarte cu tine. O casnicie reusita este despre dragoste reciproca si respect. In cele mai bune casnicii auzi adesea urmatoarele 7 cuvinte si expresii: respect reciproc, admiratie, ne angajam in repetate randuri in acte de bunatate unul fata de altul; facem lucruri dragute unul pentru celalalt fara a astepta nimic in schimb; suntem atenti fata de nevoile si dorintele celuilalt; spunem multumesc si te rog; deschidem usa unul pentru celalalt. Cuplurile casatorite si fericite fac aceste lucruri in mod normal, din obisnuinta, fara sa se gandeasca niciodata la aceste lucruri.


4. Corpul tau este castelul tau

In casniciile de succes, cuplurile inteleg ca a avea grija de tine in ceea ce priveste sanatatea nu este suficient. Trebuie de asemenea sa incurajezi si sa promovezi sanatatea si in partenerul tau. A trai pana cand “moartea ne va desparti” cere ca cei doi sa se preocupe reciproc pentru ca celalalt sa aiba o stare de sanatate buna. Iata cuvintele si expresiile pe care le folosesc cuplurile fericite in casnicie: sanatate, fitness, vitamine, salate, ne facem controale medicale anuale in aceeasi zi; ne preocupam de ce mananca celalalt; ne amintim unul altuia sa ne “luam medicamentele”, facem plimbari lungi si exercitii impreuna; ori de cate ori este posibil, facem cumparaturi pentru mancare impreuna.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri