Exista cateva lucruri pe care ar trebui sa le ai in vedere pentru ca nimic sa nu-i umbreasca zambetul copilului tau:

Prichindeii nostri au o copilarie foarte diferita fata de cea pe care am avut-o noi. In locul jocurilor din fata blocului, ei au acum telefoane inteligente, aplicatii distractive si o multime de device-uri dedicate jocurilor video. Un copil fericit nu este insa neparat unul care poarta zilnic in buzunar un telefon de ultima generatie, nici unul care si-a petrecut ultima vacanta intr-o destinatie exotica, pentru ca alte lucruri conteaza mai mult pentru cei mici.

Primul lucru de care ar trebui sa tii cont este fericirea personala, o mama fericita are copii fericiti, spune un studiu realizat in Marea Britanie. Dincolo de asta, exista si alte cateva lucruri pe care ar trebui sa le ai in vedere pentru ca nimic sa nu-i umbreasca zambetul copilului tau:

Joaca in aer liber si multa miscare

Copiii care petrec mult timp afara, jucandu-se in aer liber si facand miscare au parte de nenumarate beneficii. Ia in calcul in primul rand faptul ca un copil are nevoie de activitate fizica pentru o dezvoltare armonioasa. Sportul, indiferent de forma lui, este o componenta esentiala dintr-un stil de viata sanatos. Astfel de biciclete pentru copii ii vor face pe cei mici sa petreaca mai mult timp afara, iar o idee excelenta este sa-ti iei si tu insati o bicicleta si sa mergeti impreuna in aventuri pe doua roti in toate parcurile din oras.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

In prezent s-au dezvoltat jocuri video ce le permit copiilor sa faca sport acasa, cu ajutorul unui dispozitiv inteligent care face dintr-o sufragerie normala un adevarat teren de sport. Totusi, aceste jocuri nu ar putea sa inlocuiasca timpul petrecut afara. Spre exemplu, atunci cand petrec timp in aer liber, copiii asimileaza vitamina D, cu un rol esential in absorbtia calciului din alimente.

Incurajarea impartasirii sentimentelor

Copiii trebuie sa fie incurajati sa-si impartaseasca sentimentele, indiferent care ar fi acelea. Nu spune niciodata „baietii nu plang“ sau „esti prea mare ca sa mai plangi“, deoarece asta nu va duce decat la infranarea unei reactii absolut firesti. Lasa-ti copilul sa se exprime asa cum simte, chiar daca uneori nu-i intelegi manifestarile.

Spre exemplu, pentru noi, adultii, ar putea parea iesit din comun faptul ca cel mic plange cand un alt copil ii ia jucaria. Este un semn de egoism, ne grabim noi sa spunem. In realitate, insa, copilul plange din cauza faptului ca nu intelege ideea de imprumut, el crede ca jucaria lui a disparut, iar acest lucru il frustreaza. In astfel de cazuri i-ai putea explica in mod calm ca ii intelegi tristetea, dar ca jucaria se va intoarce la el in curand.

Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Capodopere ale Renașterii de la Brukenthal, expuse la Art Safari ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare

Lasa-l sa ia decizii

Katie Hurley, autoarea cartii „Manualul copilului fericit“, noteaza intr-un articol publicat in Huffington Post ca este important ca micutii nostri sa ia deciziile proprii atunci cand vine vorba despre lucruri importante din viata lor. Copiilor li se spune in mod constant ce sa faca, ce sa poarte, unde sa mearga, iar asta ii face sa se simta lipsiti de control.

Odata ce anii trec, parintii ar trebui sa-si lase copiii sa ia propriile decizii in anumite arii. Spre exemplu, lasa-l pe copilul tau sa aleaga hainele pe care le poarta sau meniul de cina din cand in cand. Aceste lucruri ii vor da incredere in el si ii vor arata ca tu il crezi suficient de matur pentru a lua aceste decizii.

Critici constructive si asteptari realiste

Copilul tau trebuie sa stie ca munca ii va aduce rezultatele pe care le viseaza, insa asta nu inseamna ca trebuie sa abordezi un stil draconic de parenting. In Statele Unite, psihologii au studiat efectele acestui stil de educare, iar mamele perfectioniste au primit si un nume - „Mame Tigru“.

4 stiluri de dans pe care sa le dansezi in primăvara aceasta la Arthur Murray Bucharest Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro Ți-a rămas cozonac după sărbători? Nu îl arunca! Uite în ce desert delicios îl poți transforma

Potrivit unui studiu citat de publicatia americana Time, mamele care pun multa presiune pe copii pentru ca ei sa aiba rezultate scolare impresionante sau sa aiba mai multe activitati extrascolare, sfarsesc prin a avea o relatie conflictuala cu fiii sau fiicele lor. Mai mult, copiii se simt stresati cand nu reusesc sa atinga asteptarile foarte ridicate ale parintilor.

Daca rezultatele scolare ale copilului tau nu te multumesc, incearca sa abordezi constructiv intreaga situatie. Afla ce piedici intampina, de ce nu poate obtine note mai mari la o anumita materie. Nu uita sa-l intrebi cum il poti ajuta pentru a depasi problemele de la scoala.

Tu de ce crezi ca are nevoie un copil din generatia aceasta pentru a fi fericit?

Sursa foto: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri