5 August 2016 publicat în Familie 8 share-uri

Pentru ca micul tau invatacel sa aiba un an cat mai bun si sa treaca usor peste schimbarile pe care le va aduce un nou an de studiu, trebuie sa-l ajuti si tu. Iata ce ar trebui sa faceti:

Suntem in ultima luna de vara si incet, incet, ne apropiem de inceperea noului an scolar. Elevii vor merge la scoala anul acesta pe 12 septembrie si ii asteapta 35 de saptamani de cursuri, noteaza jurnalistii de la wall-street.ro. De-a lungul acestor saptamani copilul tau va avea de-a face cu provocari noi, iar tu vei avea noi indatoriri.

Pentru ca micul tau invatacel sa aiba un an cat mai bun si sa treaca usor peste schimbarile pe care le va aduce un nou an de studiu, trebuie sa-l ajuti si tu. Iata ce ar trebui sa faceti:

Alegeti rechizitele. Ce ii trebuie cu adevarat

Pregateste-te inca de acum pentru inceperea anului scolar si nu alerga in ultimul weekend dupa caiete si creioane. Faceti impreuna o lista si apoi alegeti, tot impreuna, toate cele necesare. Tine cont de parerea lui cand alegi rechizitele, e important sa-l implici si pe el in acest proces. Uitati-va printre aceste ghiozdane pentru a gasi modelul care sa ii placa cel mai mult, printre ele vei vedea atat trollere, ghiozdane ergonomice cat si unele moderne, pentru elevi de gimnaziu sau liceu. Apoi alegeti caietele si penarul.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  

Nu investi in materiale didactice care s-ar putea sa nu-i fie de folos. Asteapta ca invatatoarea sau profesorii sa recomande cartile si culegerile necesare pentru a nu cumpara lucruri inutile.

Discutati despre ce va aduce nou acest an

Alegerea rechizitelor va prilejui si o discutie despre noul an. Este important sa vorbiti deschis despre asta. Intreaba-l daca are emotii, daca se teme de o anumita materie noua sau daca este entuziasmat in legatura cu un nou obiect de studiu.

Daca are temeri in legatura cu schimbarile pe care le va aduce noul an scolar, incurajeaza-l si da-i increderea de care are nevoie pentru a incepe cu dreptul. Atitudinea incurajatoare si deschisa il va face sa astepte cu entuziasm scoala si asta se va vedea in rezultatele sale.

Ganditi-va impreuna la planurile sale

Acest pas depinde si de varsta copilului, insa, in definitiv, el se rezuma la stabilirea unor obiective clare si la structurarea timpului sau intr-un mod constructiv. Intreaba-l ce ii place sa faca si gasiti impreuna o activitate extrascoalara care sa se plieze pe interesele sale si care sa il ajute sa-si dezvolte abilitatile si sa-si petreaca timpul liber intr-un mod cat mai placut.

Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte

Mai mult decat atat, daca ai un copil care asteapta un examen important anul acesta, este imperativ sa discutati inca de pe acum ce aveti de facut pentru ca totul sa decurga bine.

Reveniti la programul de scoala

In doar cateva saptamani va suna clopotelul din nou si este cazul ca toata familia sa fie pregatita pentru asta. Daca de-a lungul verii nu a existat un program de somn si de trezire, este cazul sa reveniti inca de pe acum la orele de culcare si trezire din timpul scolii.

Copilului tau ii va lua ceva vreme sa se obisnuiasca din nou cu trezitul dimineata, de aceea e foarte important sa treceti de aceasta etapa inca din timpul vacantei, se arata intr-un articol de pe portalul scholastic.com. In felul acesta nu veti avea parte nici de dimineti haotice, in care tragi de copil sa se trezeasca si sa se pregateasca.

Petreceti o zi impreuna in care sa ii povestesti experientele tale din viata la scoala

O modalitate excelenta de a-l linisti si de a-l face sa se deschida cu privire la ingrijorarile pe care le are legate de noul an este sa-i povestesti cateva dintre experientele tale. In felul acesta vei pastra o relatie deschisa cu el si nu se va sfii sa-ti povesteasca problemele care pot aparea pe parcursul anului.

ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Viața este frumoasă dacă știi cum să o trăiești!

Asigura-l ca si tu ai avut o multime de nesigurante la fiecare nou inceput de an si ca pana la urma s-au dovedit a fi emotii constructive. Poveste-i care au fost greutatile pe care le-ai intampinat si cum ai trecut peste ele. Obiectivul tau este sa aveti o relatie cat mai sincera, iar pentru asta trebuie ca tu insati sa dai startul.

In final, cel mai important lucru de care trebuie sa tii cont cand iti pregatesti copilul pentru noul an scolar este ca tu joci cel mai important rol in ceea ce priveste atitudinea sa fata de scoala. Potrivit schoolguide.co.uk, una dintre cheile pentru a-l face pe copilul tau sa iubeasca scoala este sa o pui intr-o lumina placuta si sa nu o faci sa para o activitate neplacuta. Da-i un exemplu pozitiv si arata-i ca invatatul si scoala pot fi distractive si nu sunt nici pe departe o corvoada.

Sursa foto: Shutterstock

Capodopere ale Renașterii de la Brukenthal, expuse la Art Safari Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri