21 Iulie 2016 publicat în Familie 39 share-uri

Crezi ca esti o mama grozava?

Nu cred ca exista mame bune sau mame mai putin bune. Cred ca exista mame, si atat. Dar avem critici foarte duri, putin subiectivi, dar stiu exact ce sa urmareasca pentru a stabili care este cea mai mamica dintre cele mai cele: copiii. Asa este, ei sunt singurii care pot sa decida daca mama lor este cea mai brava, sau daca ar mai avea de lucrat la unele aspecte.

Iata care sunt cele mai importante cinci calitati pe care o femeie trebuie sa le aiba pentru a se incadra in nobila categorie de mama grozava:

1. Responsabilitate

Daca pana acum puteai sa mai jonglezi cu responsabilitatile ce iti atarnau pe umeri, aici nu mai este cale de intoarcere. Mingea este numai in terenul tau.

Foto: Yiganov Konstantin, Shutterstock

2. Rabdare

Nimeni nu s-a nascut invatat, nici macar tu, si chiar daca o mama le stie pe toate, cel mic trebuie sa invete totul treptat, asa ca rabdarea este esentiala in acest caz.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Mâncarea românilor de 1 Mai, trimisă cu tonele în străinătate. „Clienții și-au comandat cu o săptămână înainte caserolele de mici” ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare A patra conferință Autentic va avea loc pe 30 mai 2023

3. Optimism

Vor aparea cu siguranta critici la adresa ta, mai ales din partea celorlalte mamici. Poate ca tu iti las copilul sa topaie descult in iarba si sa isi puna nisip in cap, lucruri usor nepermise de catre mamicile prea protectare. Pastreaza-ti relaxarea si optimismul din priviri.

4. Creativitate

Fie ca trebuie sa faci avioane din mancare sau din hartie, imaginatia ta trebuie sa lucreze non-stop pentru a intra in jocul celor mici si in lumea lor plina de magie.

5. Recunostinta

Atunci cand micutul tau face o fapta buna, recunoaste acest lucru si spunei-o si lui. Cu siguranta se va simti incurajat si mandru de ceea ce a realizat.

6. Flexibilitate

Trebuie sa stii atunci cand micutul tau are nevoie de libertatea de a se exprima, astfel el isi va dezvolta personalitatea si va avea mereu initiativa de a face lucruri frumoase.

7. Echilibru

Asociația pastel și Carrefour România au oferit Pedale Salvatoare persoanelor cu dizabilități locomotorii De Paște bucură-te de zile însorite, relaxare și shopping la ParkLake! PetExpo, cel mai important târg dedicat animalelor de companie, are loc între 19-21 Mai la ROMAERO Băneasa

Limita dintre prieten si parinte trebuie intotdeauna stabilita, la fel ca si cea dintre distractie si educatie.

8. Simtul umorului

Distreaza-te alaturi de copilul tau. Sunt momente pe care nu le vei uita niciodata.

9. Generozitate

Ofera-i spirjitul tau neconditional, iubirea si grija pe care i le vei purta toata viata.

10. Toleranta

Poate ca nu iti vor placea intotdeauna prietenii copilului tau, dar pentru fericirea lor, accepta-i.

Foto prima pagina: Evgeny Atamanenko, Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri