"Nu te astepta ca cei carora le-ai dat viata sa iti indeplineasca ambitiile. Ajuta-ti copiii sa devina cine sunt ei cu adevarat, nu cine esti tu."

Janusz Korczak a fost un pionier in domeniul cercetarii in psihologia si dezvoltarea copilului, dar si a educatiei. Evreu polonez, Janusz Korczak a fost un extraordinar pedagog si medic pediatru, avand o activitate bogata si ca scriitor si activist social. Specialist in teoria si practica educatiei, Janusz Korczak era un sustinator fervent al drepturilor copiilor si a aplicat o parte din convingerile sale psiho-pedagogice si in orfelinatul unde era director. A murit in 1942, ucis in lagarul de exterminare german de la Treblinka.

Pe baza cartilor pedagogice scrise de aceasta personalitate remarcabila "How to Love a Child" and "Loving Every Child", publicatia Bright Side a prezentat intr-un articol publicat recent 10 idei si sfaturi despre parenting care se desprind din cartile respective. Iata care sunt acestea:

10 sfaturi exceptionale de parenting de la Janusz Korczak

via BrightSide.me

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte Campania “Donăm Sânge Împreună”, inițiată de Hotel Sheraton București a strâns peste 300 litri de sânge de la lansare și pregătește un nou maraton de donare pe 19 aprilie.

1. Nu te astepta ca cei carora le-ai dat viata sa iti indeplineasca ambitiile. Ajuta-ti copiii sa devina cine sunt ei cu adevarat, nu cine esti tu.

2. Nu te astepta ca fiul/ fiica ta sa iti returneze tot ce ai investit in el/ea. I-ai dat copilului tau viata lui, cum poate sa se revanseze fata de tine? El va da viata altcuiva, apoi altcuiva si acesta este un act ireversibil de gratitudine.

3. Nu iti revarsa niciodata resentimentele pe copilul tau si vei evita dezamagirea mai tarziu in viata. Culegi ceea ce semeni.

4. Nu te gandi ca problemele copilului tau sunt inferioare problemelor tale. Totul in viata este dat in functie de ceea ce poate duce cineva. Adu-ti aminte, viata unui copil este la fel de plina de provocari ca a ta, poate chiar mai provocatoare din moment ce el nu are nicio experienta de viata.

5. Nu iti minimaliza copilul!

6. Nu uita ca cele mai importante intalniri in viata sunt intalnirile noastre cu copiii. Da-le mai multa atentie fiindca nu putem sti niciodata pe cine vom intalni in acel copil.

Mercur retrograd 21 aprilie -14 mai: Zodiile cu cele mai puternice lecții de învățat în următoarele 3 săptămâni! Vor ieși câștigătoare la sfârșitul acestei perioadei dacă își vor asculta sufletul Tehnici de meditație personalizate: Cum să alegem metoda potrivită în funcție de starea noastră de spirit  Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat

7. Nu fi prea dur cu tine insuti daca nu poti sa faci ceva pentru copilul tau. Adu-ti aminte, nu ai facut niciodata suficient daca nu ai facut tot ce ai putut.

8. Un copil nu este un tiran care pune stapanire pe viata ta. Nu este doar carnea si sangele tau. Este o pretioasa Cupa a Vietii care ti-a fost data pentru ca tu sa ii poti lumina focul creativ. El este o declaratie de dragoste impartasita de 2 oameni si din momentul nasterii sale, cei doi nu vor creste doar un copil, ci un suflet viu.

9. Invata sa iubesti copilul altcuiva. Nu trata niciodata copilul altcuiva asa cum nu ai vrea ca copilul tau sa fie tratat.

10. Iubeste-ti copiii indiferent de cine si ce sunt – chiar daca se dovedesc a fi netalentati sau lipsiti de succes ca adulti. Bucura-te in momentul in care comunici cu ei. Un copil este o celebrare a vietii care este intotdeauna cu tine.

Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN

Sursa: https://brightside.me

Foto homepage: AnnaElizabeth photography / Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri