Ai trecut/ treci printr-un divort? Atunci, pentru binele copilului tau, trebuie sa citesti acest articol!

8 Iulie 2016 publicat în Familie 1 share-uri

Divortul nu trebuie sa ii distruga pe copiii vostri. 20 de directii calauzitoare de la Elinor Robin pentru toti parintii care trec sau au trecut printr-un divort!

Elinor Robin este trainer, doctor in mediere si specialist in gestionarea conflictelor ce tin de casnicie, divort, familie, afaceri mici si locul de munca. Elinor scrie si articole ce au ca tema relatiile personale si profesionale. Intr-un articol deosebit de util si interesant publicat pe ezinearticles.com si devenit ulterior viral in mediul online, Elinor Robin facea cunoscute 50 de principii calauzitoare/ directii pentru parintii cu copii si care trec printr-un divort.

Daca va confruntati sau v-ati confruntat cu aceasta situatie familiala si doriti ca dragii vostri copii sa accepte si sa poata gestiona corespunzator divortul intre parinti, va recomandam sa cititi integral articolul expertului Elinor Robin. Iata 20 dintre sfaturile pe care le ofera mediatorul pentru publicatia ezinearticles.com.

Divortul nu trebuie sa ii distruga pe copiii vostri. 20 de directii calauzitoare de la Elinor Robin pentru toti parintii care trec/ au trecut printr-un divort

via https://ezinearticles.com

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Când vei învăța lecțiile din trecut, vei cunoaște cea mai frumoasă și puternică poveste de iubire Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! Mercur retrograd 21 aprilie -14 mai: Zodiile cu cele mai puternice lecții de învățat în următoarele 3 săptămâni! Vor ieși câștigătoare la sfârșitul acestei perioadei dacă își vor asculta sufletul

Foto: Robert Hoetink / Shutterstock.com

1. Copiii asculta intotdeauna – in special atunci cand crezi ca nu. Prin urmare, evita sa discuti despre divort, despre situatia financiara, despre celalalt parinte sau despre alte subiecte de adulti cand copiii tai sunt in preajma ta.

2. Evita sa folosesti limbajul corpului, expresii faciale sau alte subtilitati pentru a exprima ganduri si emotii negative despre celalalt parinte. Copilul tau te poate citi!

3. Iti poti discuta sentimentele cu copiii tai in masura in care le pot intelege. Insa daca iti lasi copilul sa stie ca esti ingrozit de viitor si copilul tau va fi. Mentine in schimb o perspectiva echilibrata emotional care se va concentra pe diferenta dintre sentimente si fapte.

4. Nu iti folosi copilul ca pe un curier pentru mesaje sau bani.

5. Sprijina dreptul copilului tau de a-si vizita bunicii si neamurile (unchi, matusi, verisori etc). Cunoscandu-si radacinile si mostenirea, copiii au numai de castigat. Si copiii iubesc traditiile. Cunoasterea intregii familii furnizeaza copiilor un sentiment al continuitatii, al conexiunii si al identitatii – in special in timpul divortului.

MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Cele mai bune căști pentru momentul tău cu tine

6. Evita impulsul de a-ti interoga sau a-ti presa copilul pentru a obtine informatii despre viata profesionala si personala a celuilalt parinte.

7. Fiecare parinte ar trebui sa stabileasca si sa mentina propria relatie cu copilul sau. Niciunul dintre voi nu ar trebui sa se poarte ca un mediator intre copil si celalalt parinte. Si niciunul dintre voi nu ar trebui sa se poarte ca avocatul apararii, prezentand cazul copilului celuilalt parinte.

8. Relatia copilului cu parintii lui o sa ii influenteze relatiile pentru tot restul vietii. Nu iti pune niciodata copilul in pozitia in care trebuie sa aleaga intre parintii lui sau sa decida careia dintre parti ii ramane loial. In schimb, permite-i sa isi iubeasca ambii parinti fara teama de a-l mania sau a-l rani pe celalalt parinte.

9. Asteapta-te ca copilul tau sa se simta confuz, vinovat, trist sau abandonat drept reactie la divort. Confirma-i sentimentele ca normale si aminteste-i ca, in ciuda faptului ca familia trece printr-o schimbare majora, tu si Tatal/ Mama lui veti fi intotdeauna parintii lui.

„Georgian Legend” revine pe 21 aprilie la Sala Palatului cu un spectacol uluitor de muzică și coregrafie Semnificația viselor: Ce înseamnă când visezi pe cineva care a murit? Este semn bun sau rău? ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare

10. Chiar daca celalalt parinte il dezamageste pe copilul tau sau nu reuseste sa onoreze o promisiune la timp, ii vei spune copilului ca in ciuda acestei greseli celalalt parinte il iubeste foarte mult.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri