30 Iunie 2016 publicat în Familie 42 share-uri

Vacanta de vara este momentul mult asteptat de majoritatea copiilor, simbolizand simbolizand terminarea scolii cu program rigid, a testelor si a presiunii temelor de a doua zi.

Comunicat de presa

Parintele trebuie sa aleaga pe perioada verii un program educational relaxat completat cu activitati recreative de dans, balet, pictura, yoga, sah si alte cursuri prin care creierul copilului sa fie stimulat si sa asimileze lucruri noi prin joaca, astfel incat sa nu perceapa programul ca o corvoada.

Venirea verii si a caldurii in principal, are efect negativ asupra creierului, inducandu-l intr-o stare de relaxare continua, fapt deloc oportun pentru cei mici a caror dezvoltare isi are bazele in primii 7 ani. Se ridica intrebarea: cum ii poti creste unui copil interesul sa participe la activitati scolare pe timpul verii? Raspunsul vi-l da Lumea Copilariei, care deschide inscrierile pentru Scoala de Vara – Laboratorul Micilor Exploratori, singurul centrul educational si de joaca din Mogosoaia.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Descoperiți legătura dintre filozofia Zen și dezvoltarea mentalității!  Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Un studiu recent arata ca desi se credea ca cei mici cu varste intre 3-4 ani nu stocheaza informatii de la o zi la alta, ei bine acestia pot reproduce evenimente care i-au impresionat chiar din ultimele 3 luni. Impactul este pozitiv asupra creierului, insa au tendinta sa uite repede din cauza lipsei proceselor neuronale. Memoria in schimb devine mai precisa la scolari si se dezvolta la parametri optimi in jurul varstei de 9 ani.

„Din experienta cu cei mici am invatat multe lucruri, printre care cel mai important este ca ei nu se opresc din invatat. Cu cat este mai amuzant, cu atat mai bine vor deprinde invatatura. De aceea, la centrul nostru ne axam pe activitati educative pe care copii sa nu le perceapa ca pe o obligatie, ci sa le faca placere participarea. Feedback-ul parintilor este mai mult decat multumitor, pe langa faptul ca se elibereaza de grija plasarii micutului in grija unui adult, copilul continua sa invete si pe perioada verii, in loc sa petreaca timpul cu tableta in mana sau sa se uite la desene animate inconjurat de dulciuri. Traim in era Millenials, generatia aceasta se misca efectiv cu viteza luminii, sunt creativi si cu o incredere debordanta. De aceea este important ca intregul program sa fie bazat pe invatarea experimentala, iar noi sa tinem pasul cu ei!”, explica Adina Cosma, director general Lumea Copilariei.

Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023 Beneficii pentru copiii personalului din învățământ; Profesorii au obligaţia de a respecta diversitatea – noi amendamente adoptate în Camera Deputaților Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

Mentinerea creierului activ la copii prin activitati educative influenteaza conditia memoriei, o functie legata de plasticitatea creierului, mai precis de proprietatea acestuia de a-si modifica starea interna sub influenta stimulilor externi. Memoria si invatarea se delimiteaza foarte fin in psihologia copilului, deoarce memorarea permite fixarea, conservarea, recunoasterea si reproducerea informatiilor si trairilor, in timp ce invatarea se rezuma la activitatile cognitive din sfera comportamentala.

Integrarea copiilor in cadrul unui program de vara in Lumea Copilariei poate fi noul concept, modern, de vacanta la bunici, marind astfel sfera de explorare si cunoastere. In plus, plasarea in zona Mogosoaia, intr-o zona verde si ferita de aerul poluat, precum si spatiu modern, sigur, cu resurse educationale de ultima generatie, intr-un mediu linistit in care copilul sa se simta ca in familie, transforma Scoala de Vara intr-o autentica vacanta.

15 ani de fashion, lifestyle și o comunitate bine definită se sărbătoresc, în luna aprilie, la Băneasa Shopping City Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli RoboWave, robotul educațional construit de echipa Națională de Robotică a României cu sprijinul companiei Wave Studio, a câștigat două campionate internaționale

Alimentatia corecta si echilibrata revigoreaza memoria, de aceea creierul functioneaza numai printr-un aport echilibrat de substante nutritive. Se ia de asemenea in calcul un plan de nutritie de vara bine pus la punct pentru cei mici, printr-unul din furnizorii de catering ai Casei Regale a Romaniei.

Ce include un program de vara creativ in cadrul gradinitei Lumea Copiilor?

Fiecare saptamana din Scoala de Vara este diferita ceea ce ofera parintilor flexibilitatea de a crea programul copilului in functie de concedii, tabere si vacante. In plus parintii nu sunt constransi sa achizitioneze un pachet lunar, ci poate opta pentru plata pe saptamana. Vom incepe cu o Calatorie in Lumea Alimentelor si vom continua cu Saptamana Lifestlyle si Sanatate; Saptamana Mini Spa; Saptamana Cavaleri si Domnite.

Nu lipsesc nici jocuri de miscare si de improvizatie, jocuri pentru dezvoltarea memoriei si a atentiei, activitati de relaxare, dans si alte activitati fizice si atelierele de sport ecvestru.

MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Termoenergetica oprește furnizarea căldurii în București, în următoarele zile. Ce instituții fac excepție

Cui se adreseaza?

Programul educativ pentru vara anului 2016 se adreseaza scolarilor si prescolarilor cu varste cu prinse intre 3-10 ani. Studiile asupra psihologiei copilului au aratat ca la varste fragede copiii sunt foarte receptivi si atenti la detalii, insa precizia scade pe masura inaintarii in varsta. De aceea, momentul oportun de a exploata capacitatea lor cognitiva este in acest interval.

Inteligenta, masurata in IQ, reprezinta capacitatea de adaptare la situatii noi aparute prin luarea unor decizii de solutionare. La copii, IQ-ul se masoara ca fiind raportul dintre varsta mentala estimata si varsta calendaristica, pe baza sarcinilor pe care copiii sunt pregatiti sa le execute. Desigur, nu se asteapta descoperirea de genii dupa o vara, insa primul pas este decisiv in dezvoltarea inteligentei copiilor. Dezvoltarea sustinuta si continua a copiilor poate fi prelungita apoi si pe parcursul anului, cand centrul edcational Lumea Copilariei pregateste noi si noi ateliere.

Caria dentară – ce este și cum se tratează Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi

Cand se va desfasura?

Lumea Copilariei deschide portile Scolii de vara – Laboratorul Micilor Exploratori pe data de 4 iulie si le inchide pe 9 septembrie, functionand zilnic intre 8:30-18:30, cu posibilitate de program prelungit.

Care sunt costurile?

Participarea pe toata durata programului costa 250 lei/ saptamana (include 2 mese si 2 gustari) sau 85 ron / zi. Inscrierea are loc pana la finalul lunii iunie, iar daca se opteaza pentru programul de minim 4 saptamani, se acorda un discount de 15%. Fratii sunt bineveniti in Lumea copilariei pentru a invata impreuna, de aceea Lumea Copilariei acorda 25% reducere la inscrierea acestora.

Centrul de educatie informala “Lumea Copilariei. Ne jucam si invatam” reprezinta un concept integrat de servicii pentru copiii intre 0 si 14 ani, care isi propune sa ofere micutilor oportunitatea dezvoltarii intr-un mediu educativ si recreativ, cald, echilibrat si sanatos. Informatii suplimentare pe www.lumea-copilariei.ro

MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine? Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele”

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri