Experienta orgasmica difera de la o persoana la alta; in acelasi timp, la aceeasi persoana, intensitatea orgasmului poate fi diferita in functie de imprejurari, context si mai ales in functie de etapele vietii.

Orgasmul apare atat la barbat cat si la femei si este expresia trairii unei placeri fizice intense.
Ia forma unei descarcari psihosomatice a „tensiunii” aparute in urma excitatiei sexuale. Postorgasmic, partenerii sunt cuprinsi de o relaxare totala in plan somatic si psihic (cei doi se „abandoneaza”unul celuilalt).

Durata orgasmului poate varia intre trei si zece secunde in timp real; in timp psihic, poate dura o vesnicie sau doar pret de o clipa. Orgasmul feminin poate fi declansat spontan in momentul orgasmului masculin, insa adesea cele doua fenomene nu coincid.

In timp ce la barbat, orgasmul deja declansat nu mai poate fi intrerupt nici prin interventie externa, nici prin vointa proprie, femeia poate „rata” orgasmul. Un zgomot neasteptat, o stare de tensiune, de anxietate, schimbarea ritmului de catre partener sau a pozitiei acestuia, ejacularea pe neasteptate a barbatului....etc...sunt cativa din factorii ce pot interveni.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Top 10 cele mai frumoase grădini de trandafiri din lume „Georgian Legend” revine pe 21 aprilie la Sala Palatului cu un spectacol uluitor de muzică și coregrafie „Georgian Legend” – un spectacol uluitor de dans, muzică și coregrafie pe 21 aprilie la Sala Palatului

Psihic si somatic, aceasta stare „pe jumatate satisfacuta si jumatate frustrata” este resimtita ca o stare de incordare musculara, nervozitate, stare depresiva, dureri de cap. Actul in sine este privit ca un act ratat, o nereusita, o experienta dezagreabila...

Femeile au orgasm fie prin stimularea clitoridiana, fie in urma penetrarii si miscarilor copulatorii; in prima situatie se obtine un orgasm intens, acut, „electric”, in cea de a doua situatie se produce un orgasm „intern”, mult mai profund, cald, subtil, difuz, bland. Majoritatea femeilor pot realiza orgasmul atat clitoridian cat si vaginal. Exista femei la care, prin stimulare, se obtin doar senzatii voluptoase la nivelul clitorisului, orgasmul propriu-zis realizandu-se numai prin stimulare vaginala. In acest sens se face deosebirea intre juisare si orgasmul propriu-zis.

Adesea barbatii se gandesc ca este suficient sa-si penetreze in forta iubita, iar daca ea nu reactioneaza cu senzualitate, ei cred in mod implacabil ca este frigida. De retinut: daca femeia este total frigida, in mod sigur si iubitul sau este vinovat. in asemenea cazuri lui ii revine sarcina de a gasi cuvintele calde i gesturile tandre care o pot deschide, mangaierile care o emotioneaza... Putine femei ajung la orgasm doar datorita miscarilor coitale!

Exista diferite modalitati de traire subiectiva a orgasmului la femei. Sunt femei, mai ales in cazul celor neexperimentate, care traiesc o stare de excitatie crescuta, cu multiple senzatii placute insa fara a atinge un orgasm intens. Apoi sunt femei la care actul sexual genereaza o crestere rapida a starii de excitabilitate, stare incununata cu un orgasm unic si intens. Si sunt femei care au orgasme multiple....de pana la 6-7 orgasme succesive.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri