Inainte sa te miri sau sa te sperii de anumite reactii ale corpului tau sau ale celor din jur, ar trebui sa parcurgi lista noastra de lucruri pe care nu ti le spune nimeni despre sarcina:

Cele 9 luni de sarcina sunt diferite pentru fiecare femeie in parte, insa cateva scenarii sunt general valabile. Inainte sa te miri sau sa te sperii de anumite reactii ale corpului tau sau ale celor din jur, ar trebui sa parcurgi lista noastra de lucruri pe care nu ti le spune nimeni despre sarcina.

1. Visele tale vor fi mai vii ca niciodata

Visele din timpul sarcinii sunt o experienta cu totul deosebita. Putine persoane vorbesc despre asta pentru ca femeile insarcinate le pun adesea pe seama oboselii specifice acestei perioade, insa de aceste vise au parte majoritatea viitoarelor mamici.

Faptul ca femeile insarcinate au vise mai vii se datoreaza in primul rand nivelului crescut de hormoni din organism. Viitoarele mamici viseaza mai mult pentru ca dorm mai mult si, in plus, isi vor aminti visele in detaliu, spune Dr. Patricia Garfield, co-fondator al Asociatiei pentru Studiul Viselor din SUA, citata de WebMd. Ea mai spune si ca femeile gravide isi amintesc mai bine visele din cauza ca se trezesc des in timpul noptii spre deosebire de persoanele care dorm pana dimineata si isi amintesc la trezire doar ultimul vis avut.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cele mai bune căști pentru momentul tău cu tine 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

2. Medicul devine cel mai bun prieten al tau

Vei merge la medic mai des ca niciodata si va trebui sa gasesti un specialist care sa te faca sa te simti in deplina siguranta, sa stie sa te linisteasca si care sa fie deschis la orice intrebari vei avea pentru el. Atitudinea medicului tau este foarte importanta pentru starea ta de spirit, el este omul care te va calauzi pe acest anevoios drum al sarcinii.

In cele 9 luni va trebui sa faci mai multe analize medicale pentru a te asigura ca totul este in regula cu bebe. In afara de analizele de sange, ecografia de morfologie fetala este al doilea test pe care ti-l va recomanda medicul tau. In fiecare trimestru al sarcinii trebuie sa mergi la doctor pentru a efectua aceasta analiza concludenta pentru starea de sanatate a micutului tau. Pe acest site iti poti calcula pretul tuturor analize medicale necesare, inclusiv ecografia de morfologie fetala. De asemenea, poti gasi o lista cu medici specialisti care sa aiba grija de tine si de bebe asa cum se cuvine si iti poti face programarile la consultatii.

MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023

3. Vei fi uituca si neindemanatica

In primele luni de sarcina, viitoarele mamici se simt adesea „aiurite”. Uita informatii pe care abia le-au auzit, nu mai tin minte unde au parcat masina si se impiedica mult mai des decat inainte. Desi aceste simptome nu sunt listate in cartile de specialitate, ele reprezinta efecte cunoscute si documentate ale sarcinii.

Americanii ii spun „mamnezie”, combinand cuvintele „mama” si „amnezie”, iar explicatiile pentru acest simptom stau in activitatea hormonala si in lipsa somnului, noteaza cei de la whattoexpect.com. Odihna in timpul sarcinii este adesea problematica deoarece somnul este intrerupt de miscarile copilului sau de nevoia de a merge la baie, asa incat lipsa somnului le incetineste putin mintea femeilor insarcinate.

Mercur Retrogad din 21 Aprilie: este timpul renașterii spirituale, e vremea să ne aliniem cu dorințele noastre interioare și să avem curajul să ne urmăm visurile Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  

4. Greturile matinale dureaza toata ziua

In carti le gasim sub numele de greturi matinale, insa in realitate ele dureaza intreaga zi. Intr-adevar, dimineata s-ar putea ca ele sa fie accentuate, insa nu vor disparea pe masura ce orele trec, asa incat termenul de „greturi matinale” este impropriu, se arata intr-un articol de pe portalul babycenter.com.

Starea de voma este mai puternica atunci cand stomacul este gol si de aceea se simte in mod special dimineata, dar ea se va mentine si la pranz, si dupa-amiaza, si la cina. Vestea buna este ca ele dispar in general dupa primul trimestru de sarcina.

5. Persoane pe care nu le-ai mai vazut niciodata in viata ta iti vor atinge burtica

Toata lumea din jur te va proteja, colegii iti vor oferi desertul lor, persoanele din mijloacele de transport in comun iti vor oferi locul pe scaun, iar cu toate aceste amabilitati vine si invadarea spatiului personal. Foarte multe persoane cu care abia ai facut cunostinta iti vor atinge burtica si iti vor pune o multime de intrebari legate de sarcina, inclusiv unele indiscrete.

Viața este frumoasă dacă știi cum să o trăiești! MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte Capodopere ale Renașterii de la Brukenthal, expuse la Art Safari

Desi nu te vor face sa te simti foarte bine, cu siguranta oamenii care fac asta nu sunt rau intentionati, asa ca nu ar trebui sa fii nepoliticoasa cu ei.

Stiai despre aceste lucruri? Ti le-a spus cineva pana acum?

Sursa foto: Shutterctock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri