4 Mai 2016 publicat în Familie 10 share-uri

Medicul specialist ne atentioneaza ca fara un set de dinti de lapte sanatosi copilul este predispus la a dezvolta ulterior probleme de masticatie si vorbire.

Sanatatea dentara a copilului reprezinta o grija foarte importanta in viata oricarui parinte inca dinainte de venirea pe lume a celui mic, medicii stomatologi atentionand ca dintii incep sa se formeze intre a treia si a sasea luna de sarcina. Ingrijirea cavitatii orale a bebelusului continua imediat dupa nastere, cand simpla curatare a gingiilor dupa fiecare alaptare este un ritual necesar pentru prevenirea acumularii de placa bacteriana. Odata aparuti, dintii de lapte trebuie ingrijiti si ei cu multa atentie, fiind esentiali pentru dezvoltarea sanatoasa a dintilor permanenti.

Doamna doctor Mihaela Dan, medic specialist ortodontie in cadrul clinicii Orto-Implant Expert, atentioneaza ca fara un set de dinti de lapte sanatosi, copilul este predispus la a dezvolta ulterior probleme de masticatie si vorbire.

Ingrijirea sanatatii dentare a celui mic nu trebuie neglijata in perioada sarcinii, viitoarea mamica fiind indrumata sa aiba o alimentatie echilibrata, sa evite imbolnavirile, unele medicamente cum ar fi aspirina, corticosteroizi, anxiolitice precum diazepamul (implicate in multe boli ale fatului, inclusiv despicatura de bolta palatina si buza, cunoscute sub numele de buza de iepure, gura de lup) sau antiobiotice (tetraciclina), care pot pata ireversibil dintii.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. THE BEAUTIFUL CLUB - primul club exclusivist de beauty s-a deschis in centrul capitalei Detergentul Perwoll Renew, într-o nouă formulă, mai performantă și mai sustenabilă 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați

Imediat dupa nastere, pentru a ajuta la prevenirea acumularii de placa bacteriana, care poate duce la aparitia cariilor, stomatologii pediatri recomanda curatarea in mod regulat a gingiilor bebelusului cu un prosop umed in urma alaptarii.

Odata aparuti, de obicei la la 4-6, dintii primari ai micutului bebe trebuie curatati cu degetul invelit intr-o compresa, cu degetar special cu peri de silicon, cu periuta dentara, la inceput fara pasta de dinti. Pasta de dinti pentru copii se poate folosi cand copilul mai creste si invata sa scuipe, pentru a nu inghiti pasta.

„Este recomandat ca periajul sa aiba loc de doua ori pe zi, cel mai important fiind seara, inainte de culcare. Daca parintele va arata copilului cum se spala pe dinti, lasandu-i impresia ca acest ritual este un lucru foarte amuzant, cel mic va imita cu placere. Chiar daca doar roade periuta si nu-si coordoneaza miscarile, va reusi sa curete partial dintii, iar parintele va trebui doar sa termine jocul, completand curatarea lor. Majoritatea copiilor sunt bucurosi sa duca la indeplinire sarcini de adult, daca sunt incurajati, aceasta facandu-i sa se simta importanti, valorosi”, este de parere doamna doctor Mihaela Dan, medic specialist ortodontie in cadrul clinicii Orto-Implant Expert.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri