25 Aprilie 2016 publicat în Familie 24 share-uri

Autonomia inseamna sa indemnam copilul sa descopere, sa exploreze lucruri noi in limite de siguranta, sa faca singur mici alegeri.

Comunicat de presa

,,Mami, pot sa ma imbrac singur astazi?”, ,,Mami, pot sa gatesc cu tine?”. Cateodata nu este usor sa spui DA copilului tau. Danonino incurajeaza toti parintii sa spuna DA autonomiei copiilor, increderii in sine, curajului si cresterii lor sanatoase, prin lansarea platformei de comunicare ,,SPUNE DA”.

Pe site-ul www.danonino.ro/spuneda/ si pe pagina de Facebook Danonino Romania orice parinte poate invata cum sa creasca un copil autonom, poate primi sfaturi de la specialisti si poate castiga saptamanal premii.

Opinia parintilor din Romania privind educarea copiilor pentru a deveni autonomi

Autonomia inseamna sa indemnam copilul sa descopere, sa exploreze lucruri noi in limite de siguranta, sa faca singur mici alegeri.

5 din 10 parinti din Romania asociaza ,,autonomia copiilor” cu ideea de control atunci cand le sunt sugerati termeni prin care pot defini acest concept, conform unui studiu national realizat de Cult Market Research la cererea Danone, in luna aprilie 2016.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? Viața este frumoasă dacă știi cum să o trăiești! Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi

In ceea ce priveste dezvoltarea autonomiei prin joc, doar 1 din 10 parinti isi lasa copiii sa descopere singuri, pas cu pas, solutia intr-o activitate distractiva. Putin peste jumatate dintre parinti sustin orice initiativa a copilului lor, in timp ce ~8 din 10 declara ca incurajeaza autonomia copiilor lor oferindu-le posibilitatea de alegere intr-un context controlat de ei: ii lasa sa decida, atunci cand considera ca este posibil, ii lasa sa greseasca intr-un mediu cu risc controlat, ii invata sa isi formeze rutine (precum spalatul pe maini inainte de masa).

"Pentru a creste un copil autonom el are nevoie de la parinte de trei ingrediente importante: dragostea neconditionata, respect pentru etapele lui de dezvoltare (ceea ce implica si crearea unui mediu de invatare propice) si multa incurajare in eforturile lui de a intelege si a explora lumea." declara Otilia Mantelers, Expert in Parenting.

ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare Vârsta de pensionare la români crește! Ce anunț a făcut şeful Casei de Pensii Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele”

Studiul mai arata ca:

  • O treime dintre parintii din Romania nu stiu cu ce sa asocieze termenul de autonomie in educatia copiilor.
  • 8 din 10 parinti pun egalitate intre conceptul de autonomie si increderea de sine a copilului, 7 din 10 declara ca autonomia inseamna protectie si 6 din 10 o asociaza cu ideea de libertate.
  • 7 din 10 parinti declara ca au un copil autonom daca acesta cere sa faca diferite lucruri singur, initiaza si propune activitati de joaca si face singur activitatile care tin de igiena personala.
  • Mamicile din Romania sunt mai permisive decat taticii, lasand mai multe decizii la alegerea copiilor: cu ce sau cu cine se joaca, ce fel de activitati fac impreuna, gustarile pe care le mananca.
  • 4 din 10 parinti ii lasa pe copii sa decida ce gustari mananca
  • Autonomia si alimentatia sanatoasa

Copiii autonomi sunt cheia pentru o lume mai buna pentru ca ei dovedesc creativitate, incredere, curaj, optimism. Pentru a-si dezvolta corespunzator toate aceste calitati, este important ca micutii sa fie sanatosi si sa aiba parte de o alimentatie echilibrata, care sa le asigure energie pentru intreaga zi.

Lumina pe care o porți în sufletul tău este mai puternică decât răutățile celor din jur Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile EXCLUSIV Sfaturile primei românce care a cucerit vârful Annapurna pentru copiii care vor să facă alpinism: Să înceapă gradual, să nu se implice din prima în ceva dificil

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri