Ann Nichols: Cum sa ramai casatorita cat mai multi ani (ce am invatat eu in 17 ani de casnicie si te va ajuta si pe tine!)

11 Aprilie 2016 publicat în Familie 20 share-uri

Iata care sunt lucrurile care conteaza cu adevarat intr-o casnicie, lucrurile pe care le-am invatat in 17 ani de cand sunt casatorita...

“Suntem casatoriti de 17 ani. Nu ne plac prea mult felicitarile si florile. Nu ma imbrac in rochii mulate si transparente ca sa imi intampin sotul la usa. Munca importanta dintr-o casnicie continua in fiecare zi. Ii ofer sotului meu intreaga mea atentie cand are nevoie de ea si am crescut-o pe fiica mea vitrega cand a avut nevoie de o mama. El ma asculta chiar si atunci cand sunt ridicola si imi ofera compasiune, un corp cald ca sa imi dezghete picioarele mele de gheata si sentimentul ca sunt intotdeauna atragatoare, chiar si atunci cand cred ca nu sunt. Acestea nu sunt daruri carora sa le dai cu piciorul…” spune Ann Nichols intr-o confesiune publicata in revista Elephant Journal.

Ann Nichols, autoarea articolului, vorbeste despre casnicia sa si despre ce anume o face sa functioneze armonios dintr-o perspectiva cat se poate de realista si plina de dragoste in acelasi timp. Este un articol care merita citit si cunoscut de cat mai multi si de aceea l-am tradus integral. Ann Nichols a fost violoncelist, avocat, iar in momentul actual este adepta a budismului si isi castiga existenta gatind pentru o biserica protestanta.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Testul Conexiunii: Ce tip de iubire te poate face fericită?

Iata care sunt in conceptia lui Ann Nichols lucrurile cu adevarat importante intr-o casnicie, cele care o fac sa reziste in timp si in dragoste:

Ann Nichols: 9 lucruri care conteaza cu adevarat intr-o casnicie

via elephantjournal.com

1. Discernamantul.

Este important sa stii ce este important. Nu imi amintesc nunta mea. Nu au fost domnisoare de onoare, fete carand flori in cosulete, dj, torturi somptuoase, coafuri up do, manichiuri, repetitii de cina si niciun diamant pe care sa-l achitam cu rate lunare. Cu toate acestea, a avut succes.

Iubesc nuntile si tot ce vine cu ele, insa pare ca este mai important sa te asiguri ca te mariti cu cineva alaturi de care sa poti trai o viata intreaga decat sa te asiguri ca ai parte de o singura zi frumoasa.

2. Limitele.

Imi place sa castig. Lucru curios, si sotului meu. De-a lungul anilor, am invatat ca uneori este randul meu sa castig si alteori este randul meu sa incetez sa vorbesc, sa imi cer scuze si sa depasesc momentul. (interesant, este intotdeauna mai bine sa te opresti din vorbit si sa mergi mai departe).

Pentru acest lucru ai nevoie de disciplina, insa daca nu cumva mizele sunt atat de mari incat sa iti pui in pericol sanatatea si siguranta ta sau a unui membru al familiei cedand, este de obicei mai bine sa te opresti inainte sa spui acel lucru urat, “acel lucru cu care mergi prea departe”, butonul care impinge lucrurile. Si care sunt acele lucruri, le stii si tu…

3. Lucruri noi pe cont propriu.

Sunt incantata cand Rob si cu mine descoperim un interes comun. Vara trecuta, am inceput sa ne plimbam in fiecare zi si am petrecut un timp de calitate in care ne-am consolidat legatura dintre noi. Pe de alta parte, avem gusturi diferite in multe domenii, de la politica la muzica.

Si acest lucru este in regula. Pe bune. Nici unul dintre noi nu si-a dat la schimb personalitatea pentru o licenta in casatorie si ar fi incredibil de monoton sa strabati eternitatea cu cineva care nu are nicio preocupare a lui insusi. Este bine sa ai alti prieteni, un club de citit, un grup de prieteni alaturi de care sa iei lectii de facut bere etc…. orice te trimite din nou acasa fericit, reincarcat si gata sa iti impartasesti aceasta energie cu partenerul tau.

Foto int: melis / Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri