Pentru un parinte ar fi mai important acum sa inteleaga mai degraba trairile copilului si cum il poate ajuta sau sprijini decat sa se lamenteze inutil.

Un articol de Constantin Cornea, Psihoterapeut

_____________________________________

Copilul meu este “pe invers”!?!

Cu lacrimi in ochi, sau cu furie, fraza: “fiul meu este homosexual sau fiica mea este lesbiana”, am auzit-o de nenumarate ori in cabinet. Parintii vin sa isi verse frustrarea, sa inteleaga ce se intampla, daca si cum se poate repara “necazul” si ce au ei de facut. Asta in cazul in care “mai este ceva de facut…”

Este homosexualitatea o boala? 

Raspunsul pe care il da psihologia, neurologia sau psihiatria este destul de vag. Poate fi sau nu. Am intra mult prea mult in amanunte care oricum nu mai conteaza acum. 

Pentru un parinte ar fi mai important acum sa inteleaga mai degraba trairile copilului si cum il poate ajuta sau sprijini decat sa se lamenteze inutil. Oricum situatia de fond nu are cum sa o schimbe. Daca fiul sau fiica are aceste preferinte sexuale, nimeni si nimic nu o sa i le schimbe. Pentru ca nu este o raceala care se trateaza cu antibiotice sau un curent literar ce poate fi dezbatut. Este pur si simplu vorba despre o stare de fapt. Orice lamentare, agresiune, tratament, blamare sau orice altceva nu poate reprezenta decat un comportament incorect, ale carui rezultate nu pot schimba cu nimic situatia. 

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Leagăn pentru toată copilăria Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor!

In fond si la urma urmei sunt atat de multi oameni celebri care au fost in aceeasi situatie si asta nu i-a impiedicat sa isi traiasca visul sau sa lase umanitatii valori inestimabile.

Deci, decat sa demolati, mai bine construiti, decat sa jigniti, mai bine incercati sa intelegeti, decat sa acuzati, mai bine comunicati. Astfel puteti reconstrui familia si demonstra ca ati dat nastere unui copil, nu facand o comanda Creatorului, ci mai degraba aducand ofranda iubirii. Sorocul a decis asa, nu se mai poate schimba. Sunteti oare voi perfecti pentru a pretinde perfectiune?

Ce sa fac in aceasta situatie? Ce va spune lumea? Cum sa ma comport?

Ce va spune lumea? Ce va pasa? Lumea barfeste dintotdeauna, cu sau fara motiv, si o va face mereu, cu sau fara motiv.

Trebuie sa invatati ca exista doua lumi. Lumea familiei si lumea din jurul ei (neamuri, prieteni, colegi, cunostinte etc). Daca lumea familiei dovedeste unitate, corectitudine, respect, valoare, atunci toti ceilalti ori se raporteaza la valorile voastre ori nu au importanta. Este tot ceea ce are importanta si trebuie sa stiti.

Stresul scolar la copii – sfaturi si recomandari Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Foto int: mangostock / Shutterstock.com

Foto homepage: EpicStockMedia / Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri