Femeile inteligente stiu ca a avea un copil fericit este o adevarata arta, de aceea sunt preocupate constant de dezvoltarea sociala si emotionala a celor mici.

Exista o predispozitie genetica pentru depresie, insa genele fiecaruia dintre noi sunt maleabile si pot fi activate sau dezactivate in functie de mediul inconjurator. Studiile arata clar ca acei copii fericiti si optimisti cresc in familii fericite si optimiste, indiferent de mostenirea genetica, conform publicatiei parents.com.

Fericirea copilului tau se afla, insa, in stransa legatura cu dezvoltarea sa emotionala si sociala, iar femeile care sunt preocupate de acest aspect legat de cresterea armonioasa a copilului lor stiu ca pot invinge chiar si genetica.

Iata ce ar trebui sa faci pentru a-ti ajuta copilul sa se dezvolte armonios din punct de vedere social si emotional:

1. Ofera-i siguranta, confort si incurajeaza explorarea

Atunci cand copilul incepe sa exploreze mediul inconjurator, se va simti de multe ori nesigur si temator. Daca vei fi alaturi de el in aceste momente, increderea lui in sine va creste. El va sti ca se poate baza pe tine atunci cand are nevoie de ajutor. Insa sentimentul de siguranta se afla in stransa legatura si cu obiectele pe care le foloseste cel mai des, precum cele de aici, care trebuie sa fie si foarte confortabile. Confortul si siguranta sunt esentiale pentru a preintampina situatiile neplacute sau chiar traumatizante.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Capodopere ale Renașterii de la Brukenthal, expuse la Art Safari Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu! Împreună în arte și simțiri

2. Acorda-i toata atentia de care are nevoie

Increderea in sine a copiilor creste foarte mult atunci cand mamicile vin in intampinarea nevoilor lor in mod constant si receptiv. Uneori este dificil sa afli care sunt nevoile copilului tau, de aceea trebuie sa fii foarte atenta la semnalele pe care le transmite si sa inveti sa le decodezi, ne sfatuiesc cei de la abilitypath.org. Ai la fel de multe de invatat de la el cat are el de invatat de la tine. Daca vei face asta, copilul tau se va simti apreciat si inteles, iar dezvoltarea sa emotionala nu va intampina piedici.

3. Ofera-i un mediu plin de afectiune

Un copil care primeste afectiune neconditionata din partea parintilor este un copil care intelege ca este important si incepe sa-si inteleaga propria individualitate. Atunci cand iti tii copilul in brate, cand il mangai pe spate, cand ii canti si cand vorbesti cu el, el se simte in siguranta si intelege ca se afla intr-un mediul plin de afectiune, unde este iubit si valorizat.

LIL UZI VERT, RAPPER-UL AMERICAN CARE A PRIMIT DISCUL DE DIAMANT, VINE ÎN PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA, LA FESTIVALUL NEVERSEA Arta corporală cu flori: 20 de idei de tatuaje florale superbe Art Safari Kids se întoarce cu un program nou de artă pe gustul copiilor: ateliere, cursuri intensive și tururi ghidate

4. Incurajeaza-l sa se dezvolte

Copiii isi dezvolta in mod continuu noi abilitati. Daca vrei ca explorarea sa continue, iar copilul tau sa se dezvolte foarte rapid din toate punctele de vedere, acorda o atentie deosebita acestor demersuri ale sale si incurajeaza-l. Minimizeaza efectele esecului si lauda efortul pe care l-a depus pentru a reusi.

5. Incurajeaza respectul si aprecierea pentru ceea ce este diferit

Fiecare copil se naste intr-o familie cu anumite credinte, valori si asteptari, care difera in functie de comunitatea si de cultura din care face parte. Insa, atunci cand arati respect pentru propriile obiceiuri, dar si pentru parerile si credintele celorlalti, iti inveti copilul sa accepte diferentele si calitatile celorlalti, precum si unicitatea fiecaruia dintre noi. In plus, aceasta este, de altfel, una dintre pietrele de temelie ale creativitatii sale.

Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original PROGRAMUL TOMMY HILFIGER METAVERSE FASHION WEEK SĂRBĂTOREȘTE EXPRIMAREA DE SINE LA NIVEL DIGITAL Sunt adorabile, nu ai cum să le reziști: Împletituri decorative minunate pentru ouăle de Paști!

6. Ingrijeste-te de propriul confort emotional

Pentru a raspunde in mod constant si coerent la nevoile emotionale ale copilului tau, trebuie sa te ocupi in egala masura de ale tale. Ai nevoie de resurse emotionale pentru a reusi sa fii mereu alaturi de cel mic si de aceea nu trebuie sa-ti ignori propriile nevoi, dupa cum ne sfatuieste si publicatia zerotothree.org. In plus, copiii tind sa „copieze” starile emotionale ale parintilor lor si mai ales ale mamelor, iar tu nu iti doresti un copil morocanos sau posac.

Foto: Creative Commons


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri