12 Ianuarie 2007 publicat în Familie 15 share-uri

Viata de cuplu nu este intotdeauna usoara, iar certurile sunt o realitate de care depinde bunastarea traiului in doi. Invata sa te certi inteligent pentru a rezolva din timp problemele inerente.
Viata de cuplu nu este intotdeauna usoara, iar certurile sunt o realitate de care depinde bunastarea traiului in doi. Invata sa te certi inteligent pentru a rezolva din timp problemele inerente.

1. Asculta!

De cele mai multe ori, atunci cand ne certam incercam sa ne impunem punctul de vedere si devenim surzi la argumentele celuilalt. Nu vei ajunge nicaieri daca nu iei in calcul posibilitatea ca partenerul sa aiba dreptate. Tine minte ca daca unul dintre voi va castiga cearta, atunci ati pierdut amandoi. Scopul unei discutii in contradictoriu este sa aduca la suprafata nemultumirile si sa le ofere o rezolvare.

2. Nu incerca sa ii ghicesti gandurile!

Chiar daca il cunoasti de foarte mult timp, nu face greseala de a crede ca il intelegi pe deplin pe celalalt. Oamenii se schimba in timp si e posibil ca el sa iti devina strain. Intreaba-l despre ceea ce simte, despre ceea ce gandeste.

3. Nu atacati mai mult de o problema!

Nu aduce in discutie si alte subiecte. De exemplu, daca va certati in legatura cu educatia copiilor, nu lasa cearta sa degenereze in discutii interminabile despre bani, alcool etc. Rezolvati problemele una cate una. In plus, nu dezgropati vechile probleme. Nu veti face decat sa va iritati mai mult.

4. Spalati-va rufele murdare in familie!

Nu lasati alte persoane sa participe la discutie. Daca o cearta este iminenta, faceti tot posibilul sa amanati momentul pana atunci cand sunteti singuri. Nu numai ca ii veti pune pe ceilalti intr-o situatie dificila, dar veti regreta decizia. Ganditi-va bine daca aveti nevoie de cineva sa se implice in problemele voastre si daca nu sunteti in stare sa va rezolvati singuri probelemele, atunci implicati-i si pe ceilalti.

5. Cearta-te!

Daca ai ceva sa ii reprosezi partenrului, nu ezita sa vorbesti cu el chiar daca e posibil sa va certati. Este mai bine sa te certi in legatura cu probleme mici, decat sa te inchizi in sine si sa privesti cum problema devine din ce in ce mai mare. S-a observat ca cele mai longevive cupluri sunt cele care se cearta des. Ele isi rezolva problemele inainte ca acestea sa degenereze in conflicte. Partenerii trebuie sa discute pentru a intelege si a se face intelesi. Nu spera ca partenerul tau iti va ghici nemultumirile, ci marturisteste-i-le.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc?

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri