Infidelitatea este perceputa, aproape in unanimitate, ca fiind amenintatoare la adresa echilibrului familial. Cifrele arata ca 65% dintre casniciile unde infidelitatea si-a facut aparitia se incheie cu divortul partenerilor

Fiecare dintre noi si-ar dori ca persoanele alaturi de care ne petrecem viata sa fie intelegatoare si mereu aproape, iar infidelitatea lor sa fie doar un vis urat. Statisticile spun ca nu avem foarte multe motive de panica, insa exista si exceptii.

Cateva cifre statistice

Intre 30 si 60% dintre persoanele casatorite sunt sau vor fi infidele cel putin o data in viata, conform psihologilor, iar literatura de specialitate despre relatiile de cuplu nu pare sa lipseasca din librarii sau din mediul online, conform truthaboutdeception.com. Alte studii spun ca intre 2% si 3% dintre copii sunt rodul infidelitatii si sunt crescuti de barbati care cred ca sunt parintii lor biologici.

Infidelitatea este mai frecvent intalnita in cazul persoanelor cu varsta mai mica de 30 de ani, conform The Wall Street Journal. In plus, barbatii sunt mai predispusi decat femeile „calce stramb” in casnicie.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Când vei învăța lecțiile din trecut, vei cunoaște cea mai frumoasă și puternică poveste de iubire Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi

Cu toate acestea, exista si cifre mai putin alarmante cu privire la fidelitate, iar anumite studii au aratat ca doar 25% dintre persoane au, cel putin o data in viata, o relatie extraconjugala, conform psychcentral.com.

Infidelitatea poate ameninta echilibrul familial

Infidelitatea este perceputa, aproape in unanimitate, ca fiind amenintatoare la adresa echilibrului familial. Cifrele arata ca 65% dintre casniciile unde infidelitatea si-a facut aparitia se incheie cu divortul partenerilor, conform family-psychology.com.

Oamenii se impart, insa, in doua categorii: cei care nu vor sa stie daca partenerul de viata este infidel si cei care doresc sa afle acest lucru, fiind indemnati de precautie sau de gelozie.

Exista cateva metode foarte simple de a culege indicii cu privire la potentiala infidelitate a partenerului de viata:

1. Supravegheaza-l fara sa stie

Cea mai simpla metoda este si cea mai eficienta. In privinta infidelitatii, tehnologia iti poate veni in ajutor. Exista foarte multe metode de a camufla o camera ascunsa sau de a cumpara obiecte banale care au incorporate o mini-camera video, cum sunt aceste camere ascunse care ne demonstreaza ca imaginatia producatorilor nu cunoaste limite.

2. Observa modul in care se ingrijeste

Daca pana nu demult nu dadea o mare importanta modului in care arata, iar acum a devenit obsedat de „look”, ar putea fi un semn ca te insala. Astfel de schimbari in modul in care se ingrijeste pot fi un semn ca doreste sa placa unei terte persoane.

3. Observa limbajul nonverbal

Limbajul nonverbal este foarte important in astfel de situatii si poate comunica o multime de lucruri despre infidelitatea partenerului. Daca pana nu demult te privea in ochi atunci cand vorbea cu tine, insa acum iti evita privirea, ar putea avea ceva de ascuns. Acelasi lucru este valabil si in cazul in care nu iti mai ofera afectiune sau evita sa faca asta in public. Insa ar trebui sa-ti dea de gandit si situatiile in care devine, brusc, mult mai atent cu tine si te ajuta la treburile casnice de care pana nu demult nici nu voia sa auda. Pur si simplu s-ar putea simti vinovat.

4. Observa comportamentul plin de secrete

Daca petrece, brusc, mult mai mult timp butonand telefonul mobil sau inchide, brusc, telefonul atunci cand intri in camera, ar putea avea ceva de ascuns. Alte comportamente similare sunt petrecerea timpului in fata calculatorului (desi inainte nu parea atat de interesat de mediul online) sau disparitiile aparent inexplicabile din weekend.


Foto: Creative Commons


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri