28 Decembrie 2015 publicat în Familie 56 share-uri

Nu exista un moment mai potrivit decat aceste frumoase sarbatori pentru a impartasi cu voi acest superb si cald articol scris de Shawna Wingert, mama a doi copii.

Un articol cald, superb si emotionant, scris de Shawna Wingert (speaker, blogger si mama a doi copii) pentru Huffingtonpost.com a facut inconjurul internetului si s-a viralizat. Nu exista un moment mai potrivit decat aceste frumoase sarbatori pentru a-l impartasi cu voi. Este un articol pe care toate mamicile single ar trebui sa il citeasca. Vi-l dedicam cu mult drag…

Mesaj de Sarbatori pentru toate mamicile single

via https://www.huffingtonpost.com

Dragi mame single,

Stiu ca aceasta perioada a anului este grea pentru voi, stiu... Am fost mama singura timp de aproape 5 ani. Sora mea a fost pentru 7 ani. Si mama mea a fost mama singura pentru aproape toata viata celor 4 copii ai sai.

De departe, Sarbatorile au fost de departe pentru mine cele mai dificile momente ca mama singura. Inca simt tristetea profunda amestecata cu durere si teama, singura in pregatirile pentru Craciun in acel prim an. O conventie de custodie mentioneaza la cine raman copiii, cand, in fiecare vacanta. In acel an, era randul meu sa sarbatoresc fara lumanarele de copii aprinse, fara copii care sa ma trezeasca in dimineata urmatoare, fara sa le caut ciorapii, fara sa ii vad mancand prajiturele de Craciun in forma de brad sau jucandu-se cu noile lor jucarii.

Foto: emmiegrn / Flickr.com

Sau anul urmator, cand baietii mei au fost cu mine. Am simtit ca si cum eram inconjurati de toti tatii care isi cara copiii pe umeri in mall, inregistrand primul concert de sarbatori din clasa intai al copiilor lor, tragand dupa ei un brad de Craciun din gramada, stand la coada pentru poze cu Mos Craciun in timp ce sotiile lor cumpara cadouri.

Imi amintesc exact ma simteam. Ma simteam singura. Era diferit. Ma simteam ca si cum lipseste ceva.

Pentru mine, partea cea mai grea la a fi mama singura a fost presiunea enorma a responsabilitatii.

In fiecare zi, totul era pe umerii mei – sa ma asigur ca nu lipseste nimic, sa educ, sa am grija de, sa-i invat, sa disciplinez – simteam ca si cum nu era niciun loc sigur in care pur sa simplu sa FIU.

Adauga apoi toate lucrurile de Craciun: cumparaturile, impachetatul cadourilor, sa-ti aduci aminte de calendarul postului, sa cumperi bradul, sa atarni decoratiunile. Am vrut ca baietii mei sa aiba un Craciun “normal”. Si in fiecare an, eram complet coplesita.

A fi mama singura poate fi coplesitor, mai ales in aceasta perioada a anului.
Asa ca, de aceste Sarbatori, vreau sa iti spun bland, cu dragoste: Nu esti singura.

Chiar daca nu ai absolut niciun ajutor…

Chiar daca ai fost vaduva inca de cand copilul tau era un bebelus…

Chiar daca tatal copiilor tai te-a parasit fara sa se implice in niciun fel in viata copiilor tai…

Nu esti singura.

Foto homepage: panco971 / Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri