Ti-ai imaginat momentul acesta luni de zile: cum va arata, cum va zambi, cum se va ghemui la pieptul tau. Dar nu ti-ai imaginat ce inseamna sa ai grija de un proaspat nascut si ce trebuie sa stii ca primele voastre experiente impreuna sa fie frumoase si lipsite de griji.

Ei bine, noi am trecut prin asta si suntem aici pentru tine, cu un top 5 al celor mai importante lucruri pe care trebuie sa le stii ca sa ai un bebelus fericit.

1. Primul alaptat, o caruta de emotii

Pentru orice proaspata mama, a alapta la san pentru prima data poate fi un moment dificil si dureros daca nu este facut cum trebuie. Consultantii in lactatie spun ca alaptatul este mai usor daca se intampla in prima ora de la nastere, asa ca nu amana momentul din cauza emotiilor. Pe fitpregnancy.com am gasit un video explicit care te invata despre cea mai nedureroasa si comoda metoda de alaptare pentru tine si bebelusul tau.

2. Biberonul, un ajutor de nadejde, indiferent daca alaptezi sau nu

Indiferent de motivul pentru care vrei sa introduci, pe langa alaptat, si hrana cu lapte praf sau lapte matern, vei avea nevoie de biberoane si tetine. Ceea ce multor mamici le scapa la inceput este ca acestea trebuie sa fie potrivite nevoilor bebelusului - unii pot mananca cu pofta cu un anumit tip de biberon si il pot refuza pe altul; unii regurgiteaza des, altii au colici. Multe biberoane sunt, insa, concepute pentru a preveni aceste probleme, avand o evacuare mai eficienta a aerului din sticla, asa cum vedem pe maminet.ro. Pentru inceput, trebuie sa achizitionezi fie un singur biberon si cateva combinatii diferite de tetine, fie doua tipuri diferite de biberoane sau chiar kit-uri pentru nou-nascuti.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Mercur Retrogad din 21 Aprilie: este timpul renașterii spirituale, e vremea să ne aliniem cu dorințele noastre interioare și să avem curajul să ne urmăm visurile Acestea sunt cele mai descurcărețe zodii ale horoscopului, indiferent de cât de grea este viața Incredibila Eclipsă Solară HIBRIDĂ și prima din 2023 (19-20 Aprilie în Berbec): învingem KARMA și plantăm sămânța speranței în sufletul nostru, din care ar putea crește ceva fabulos

3. Cum trebuie sa-l imbraci pentru prima iesire?

Un bebelus care n-a avut parte decat de transportul de la spital-acasa (care nu se pune pentru ca nu i-ati savurat pe deplin reactiile din cauza grijilor si emotiilor), trebuie pregatit pentru prima lui iesire in lume. Desi vei fi tentata sa il imbraci cu un costumas adorabil din zestrea pe care rudele si prietenii entuziasmati i-au facut-o, nu uita ca bebelusii nu isi pot regla temperatura corpului pana la varsta de 6 luni. In general, ar trebui sa poarte un strat de haine in plus fata de tine, atat in interior cat si afara, potrivit whattoexpect.com.

4. Uita de frica primelor deplasari! Afla daca scaunul pentru copil este testat pentru siguranta

Scaunele de masina pentru copii sunt testate la nivel European si sunt aprobate in una sau mai multe „grupe“, bazate pe greutatea copilului. Pot fi folosite de la grupa 0 si 0+ pentru nou nascuti, pana la grupa 3 pentru copiii cu greutatea cuprinsa intre 22-36 kg. ADAC a publicat in anul 2015 rezultatele unor teste efectuate pe diferite tipuri de scaune de masina pentru copii, in functie de siguranta oferita, ergonomie sau substantele din care sunt realizate acestea. Poti sa vezi pe adac.de rezultatele testelor in detaliu, ca sa afli ce scaun o sa-ti faca deplasarile mai linistite; apeleaza la optiunea „translate to English“ daca nu stii germana.

Cele mai încurajatoare citate despre succes Dislexia e superputerea a mii de copii și adolescenți MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR

5. Prima baita, o placere

Prima baie se face in general in a 15-a zi, dupa caderea bontului ombilical si cicatrizarea plagii. Pana atunci, bebelusul poate fi spalat cu ajutorul unui burete inmuiat in apa calduta. Sunt necesare doar una-doua bai pe saptamana, dar, pentru ca devine o activitate atat de placuta si relaxanta, cei mai multi parinti o repeta in fiecare seara, inainte de culcarea bebelusului. Cea mai mare grija trebuie sa fie sa nu lasi bebelusul nesupravegheat, nici macar cat sa verifici un mesaj. Copiii se pot ineca in mai putin de 60 de secunde, chiar daca nivelul apei nu depaseste 3 centimetri.

Sursa foto: Pixabay.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri