Vom putea creste copii independenti si responsabili doar daca suntem pregatiti sa tranformam modul in care abordam toate situatiile care ii privesc

Dr. Shefali, psiholog specializat in parenting, vorbeste despre importanta parenting-ului constientizat, subliniind ca vom putea creste copii independenti si responsabili doar daca suntem pregatiti sa tranformam modul in care abordam toate situatiile care ii privesc.

1. Nu-i taia aripile

Misiunea celui mic in viata este sa devina independent. Asa ca atunci cand e capabil sa isi stranga singur jucariile, farfuria in care a mancat si sa se imbrace singur, lasa-l sa o faca. Responsabilizarea celui mic este benefica pentru construirea stimei de sine a acestuia.

2. Nu incerca sa gasesti solutii la tot

Da-i sansa copilului sa vina cu propriile solutii. Cand observi ca cel mic se arata suparat de faptul ca nu da de cap unei provocari, nu te grabi sa-i sari in ajutor doar pentru ca iti este simplu. Astfel, acesta va descoperi ca e capabil sa fie creativ, sa aplice informatii din experiente trecute si, cel mai important, ca se poate baza pe propriile puteri si resurse.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor! Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar

3. Nu te lasa distrasa

E foarte simplu sa ne lasam distrase de stresul zilnic si de sutele de responsabilitati care vin la pachet odata cu rolul de mama si sa uitam sa dam atentie schimbarilor pe care organismul copilului le sufera. Afectiunile respiratorii sunt unele dintre problemele de sanatate cel mai usor de observat, pe care niciun parinte responsabil nu ar trebui sa le ignore.

Fie ca este vorba despre o simpla bronsita, o sinuzita, o traheita, alergii, raceli sau chiar tulburari pulmonare, trebuie sa ajungi cu cel mic la pediatru si sa nu te lasi in baza leacurilor babesti. Tehnologia a avansat si este accesibila, iar probabilitatea ca acesta sa iti recomande un aparat cu aerosoli pentru afectiunea respiratorie este foarte mare. Oferta in farmacii este limitata, asa ca nu pierde timpul plimbandu-te dintr-o farmacie in alta. Cauta mereu sa afli ce e mai bun pentru copilul tau din magazinele specializate. Spre exemplu, pe bestkids.ro, poti afla ce se potriveste mai bine copilului tau in functie de varsta, caracteristici si producatori, daca acesta are nevoie de un aparat cu aerosoli.

2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023 Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat

4. Fii modelul pe care copilul merita sa-l urmeze

Copiii invata din observarea comportamentului parintilor. Un comportament potrivit fiecarei situatii, respectuos si care are efecte pozitive este mai eficient decat daca ai incerca sa ii spui copilului sa faca acele lucruri. Puterea exemplului inseamna si ca ai toate resuresele la indemana ca sa-l inveti pe cel mic despre cum sa-si ceara iertare cand greseste, despre cum sa-i pese de mediul inconjurator, despre ce inseamna o relatie sanatoasa intre doi parteneri, despre cum sa spuna adevarul iar lista poate continua in functie de valorile fiecaruia.

5. Lauda-l pe masura efortului depus

In loc sa-I incurajezi generic prin „ai fost grozav!“, sau nerealist si inutil precum „ai fost cel mai grozav din lume!“, incearca sa fii specifica cu privire la ce anume a facut copilul ca sa primeasca un feedback pozitiv. Spune-i ca-i apreciezi rabdarea, increderea, bunatatea sau orice alta calitate pe care a manidestat-o intr-o anumita situatie.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri