De fapt ce inseamna a face un compromis? Ceva de genulcedez un piccedeaza si el un pic, gasim o cale de mijloc si-n final toata lumea este multumita. A invata sa faci compromisuri inseamna a invata sa te schimbi. Daca veti ingadui ambitiilor nejustificate sa va controleze mintea pana cand va vor guverna de-a-ntregul, ele vor pune stapanire pe felul dumneavoastra de a gandi.

Inca de mici suntem obisnuiti cu idea sa ne dorim o viata in doi agreabila. Chiar daca pentru asta ne faurim o multime de idei romantice, sau ne dam seama ca perceptia realitatii este mai promitatoare, cu totii tindem catre acest tip de ideal. Unii reusesc sa-l atinga, altii nu…si asta nu pentru ca ar exista un secret al reusitei, ci, pur si simplu pentru ca acestia se adapteaza mai usor acestei vieti in doi care presupune compromisuri, situatii conflictuale si impacari.

Poate ca nu o singura data ne-am pus intrebarea: ce presupune o viata normala in doi? Raspunsurile variaza, insa un singur lucru este cert: comunicarea, compromisurile, situatiile conflictuale si “dulcea” impacare sunt elemente componente ale cuplului. In weekend obisnuiai sa te trezesti devreme ca sa dai cu aspiratorul prin toata casa. Acest lucru se intampla inainte sa te muti impreuna cu iubitul tau caruia ii place sa leneveasca in pat pana la pranz. Dupa acest moment ai sentimentul ca tot programul tau este dat peste cap, fiindca trebuie sa-i faci mancare cand tu ai vrea sa mergi la cumparaturi. Seara vin in vizita prietenii lui, cu care se uita la meci. Iar tu…trebuie sa te reorganizezi.

Fara sa vrei te duci cu gandul ca inainte de a-l cunoaste pe el, erai fascinanta si stralucitoare. Barbatii se repezeau sa-ti deschida usa in cale si nu mai faceai fata complimentelor. Acum, de-abia daca te mai observa. Pentru ca nici tu nu le mai dai atentie – cum altfel, din moment ce iubirea vietii tale te asteapta acasa? Sau tu o astepti pe ea atunci cand uita sa-ti spuna ca intarzie in oras…Toate aceste lucruri se pot intampla pana in ziua cand te vei hotari sa pui piciorul in prag si nu mai pleaca fara tine nicaieri. Sau fara sa spuna si sa respecte ora la care a spus ca se intoarce. Si cu promisiunea ca o sa te insoteasca vineri seara la cina la ai tai si sambata dimineata la shopping in mall. Crezi ca ii va placea aceasta situatie? Asta este, in cuplu trebuie sa mai faci si compromisuri…

Probabilitatea de a te intalni cu tine in varianta masculina este foarte mica, de ce sa nu recunoastem. Asa ca vei fi pusa in situatia de a-l descoperi pe omul de langa tine asa cum este el. Se poate sa afli lucruri care nu-ti fac prea mare placere, dar la o evaluare mai completa, vei spune ca merita sa accepti cele cateva lucruri care tie iti displac, de dragul acelora care iti umplu inima de bucurie. Pana la urma, asta inseamna sa iubesti. Dar pana unde poti sa mergi cu compromisurile, in asa fel incat nimeni sa nu fie frustrat, iar iubirea care v-a atras sa nu sufere in nici un fel?


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri