Iata cateva sfaturi foarte utile pentru a fi sigura ca cel mic se afla in deplina siguranta in fiecare clipa petrecuta in casa:

Un copil prescolar se confrunta zilnic, in casa, cu o serie intreaga de riscuri, iar el nu este capabil sa anticipeze pericolele care il pandesc. Dorinta sa continua de a explora mediul inconjurator ti-ar putea oferi nenumarate batai de cap.

Iata cateva sfaturi foarte utile pentru a fi sigura ca cel mic se afla in deplina siguranta in fiecare clipa petrecuta in casa:

Siguranta in bucatarie

Indiferent daca vorbim despre bucatarie sau despre orice alta incapere din locuinta ta, trebuie sa stii ca, in cazul copiilor, cele mai multe accidente se intampla in casa, conform Societatii Regale pentru Prevenirea Accidentelor din Marea Britanie. Situatia este similara peste tot in lume, deci si in Romania. In bucatarie exista, insa, doua mari riscuri: cel de sufocare si cel de otravire. Nu lasa pungile de plastic la indemana copiilor si incuie intr-un dulap produsele de curatare. Mai mult decat atat, nu lasa la indemana lor lichide fierbinti, cutite, furculite si aparate electrocasnice cu elemente componente ascutite si achizitioneaza un aragaz cu un sistem de siguranta prin care alimentarea cu gaz este oprita in momentul in care flacara se stinge. O simpla joaca la butoanele aragazului s-ar putea transforma, altfel, intr-o situatie extrem de periculoasa.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor! Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară

Siguranta in baie

Cele mai multe dintre accidentele care pot surveni in baie tin de cazaturi si lovirea in diferite obiecte, iar cei mai predispusi la astfel de accidente sunt copiii cu varsta mai mica de 15 ani, conform Institutului National de Sanatate al SUA. Atunci cand ai, insa, un copil prescolar, nu-l lasa nesupravegheat nici macar o clipa atunci cand se afla in baie. Inchide cu cheia dulapul cu medicamente si substante de curatare, verifica intotdeauna temperatura apei inainte de a spala copilul si nu-l lasa sa se joace la robinet in timp ce il imbaiezi, deoarece s-ar putea opari. In plus, asigura-te ca gresia este intotdeauna acoperita cu un covor aderent special conceput pentru baie, pentru a evita alunecarea ta sau a copilului.

Siguranta in dormitor

Atentie la salteaua si pernele pe care le cumperi pentru patul sau! Asigura-te ca cel mic nu poate scoate umplutura din saltea sau perne si elimina, astfel, riscul sufocarii in timpul noptii. Daca aveti un animal de companie, acesta ar trebui tinut departe de dormitorul copilului in timpul noptii. Mai mult decat atat, un copil prescolar cu un somn agitat ar putea sa cada din pat in timp ce doarme. Un astfel de incident l-ar putea speria foarte tare si, in plus, s-ar putea lovi. Pentru a preveni astfel de situatii nedorite, monteaza la marginea patului o protectie laterala. In plus, nu ii lasa la indemana obiecte ascutite, pe care le poate introduce in prize. Copiii se pot trezi pe timpul noptii cu un chef de joaca uluitor, iar tu ai putea afla abia dimineata, atunci cand vei intra in dormitor, care au fost activitatile sale nocturne.

Asprele legi ale Educației. Elevii nu mai au voie cu telefoane mobile la ore şi să fumeze la şcoală Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte

Protectie pliabila pentru pat, de pe Caruciorcopii.ro

Siguranta pe scari

Scara este locul unde copilul tau se poate accidenta cu usurinta. Daca detii o locuinta cu etaj, instaleaza cate o portita de siguranta la capetele scarii. In cazul in care copilul nu se poate tine de balustrada, nu-l lasa sa urce si sa coboare singur scara. In plus, acopera treptele cu un covor moale, pentru situatia in care copilul se impiedica si cade. Astfel de incidente se pot intampla oricand, insa nu trebuie sa produca si accidentari. In plus, un covor pentru trepte elimina si riscul de alunecare.

Siguranta pe balcon

Nu lasa niciodata copilul singur intr-un balcon deschis. Curiozitatea l-ar putea impinge sa se catere pe marginea balustradei, pentru a vedea ce se intampla afara. Daca nu ai inchis balconul, tine usa acestuia incuiata cu o cheie (si cheia ascunsa). Daca balconul este inchis, asigura-te ca cel mic nu poate deschide ferestrele. Daca vrei, totusi, ca ferestrele sa fie deschise, iar tu ai optat pentru geamuri termopan, rabateaza-le in partea de sus. Aerul va putea circula in voie, iar un copil prescolar nu va reusi sa deschida fereastra spre lateral.

TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu!

Siguranta in cazul prizelor si a aparatelor electrice

Invata copilul sa nu se joace cu prizele si aparatele electrice. Prizele trebuie sa fie dotate cu sisteme de protectie, pe care le gasesti in aproape orice magazin de specialitate. Scoate din priza aparatele electrice si electrocasnice dupa utilizare, pentru a evita pericolul de electrocutare. In plus, ar fi indicat sa instalezi un detector de fum si unul de gaze. Acestea te vor avertiza in cazul izbucnirii unui incendiu sau vor opri alimentarea locuintei cu gaze, pentru ca detectorul e capabil sa semnalizeze o emisie care depaseste limita admisa. In plus, cheama un electrician pentru a verifica reteaua electrica. Intotdeauna este mai bine sa previi un accident decat sa ajungi in situatia de a suna cu disperare la 112. Spre exemplu, 5% dintre accidentele fatale care au loc in casa sunt legate de electricitate, conform unui amplu studiu realizat la nivel european si publicat pe site-ul Comisiei Europene.

5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

Foto: pixabay.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri