Descopera si tu traditiile si regulile stilului de educatie tibetan. Este esential si vital, ne invata tibetanii, sa nu iti umilesti copilul si sa nu aplici niciodata pedeapsa corporala:

Descopera si tu traditiile si regulile educatiei tibetane. Este esential si vital, ne invata tibetanii, sa nu iti umilesti copilul (fizic sau psihic) si sa nu aplici pedeapsa corporala. Singurul motiv pentru care unii parinti isi lovesc copiii este fiindca ei nu pot riposta sau lovi la randul lor.

Prima perioada: pana in 5 ani

Copilul ar trebui tratat ca un “rege”. Nu trebuie sa ii interzici nimic, trebuie doar sa incerci sa ii distragi atentia. In cazul in care copilul face un lucru periculos, adopta o mimica suparata si speriata si un ton al vocii similar. Copilul intelege perfect acest limbaj. Aceasta este perioada cand cel mic este activ, curios, interesat de viata si de lumea din jurul lui. Cu toate acestea, copilul tot nu poate construi un rationament logic profund si indelungat. Sa presupunem ca a spart o vaza scumpa. Copilul nu intelege ca tu trebuie sa muncesti ca sa castigi bani si sa cumperi o vaza noua. Iar daca il pedepsesti, copilul va percepe pedeapsa ca pe o demonstratie de putere. Cel mic nu va invata sa nu mai sparga vaze, ci sa se supuna celui care este mai puternic. Sigur iti doresti asa ceva pentru copilul tau?

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară RoboWave, robotul educațional construit de echipa Națională de Robotică a României cu sprijinul companiei Wave Studio, a câștigat două campionate internaționale Inginerul silvic Sorin Ștefan Decă, numit secretar general adjunct în Ministerul Educației, timp de 6 luni

A doua perioada: de la 10 la 15 ani

Foto: educatie, scoala. Credite foto: Zzvet / Shutterstock.com

In aceasta etapa, copilul ar trebui tratat ca un “ucenic”. Pune-l sa faca lucruri si sa indeplineasca diverse sarcini. Poti face apel la sistemul pedepse/ recompense, insa in niciun caz nu folosi pedeapsa corporala. In aceasta perioada, inteligenta copilului se dezvolta activ. Copilul trebuie sa invete sa anticipeze reactiile oamenilor la actiunile lui, sa aiba o atitudine pozitiva fata de el insusi si sa evite manifestarile negative. In aceasta etapa, sa nu iti fie frica sa ii oferi cat mai multe cunostinte copilului tau caci este momentul oportun pentru a le asimila.

A treia perioada: de la 10 la 15 ani

Cum sa iti cresti copilul in aceasta perioada? Cum sa ii faci fata? Trateaza copilul ca de la egal la egal. Nu pe picior de egalitate caci parintii tot o sa aiba mai multa experienta si cunostinte, ci “ca pe un egal”. Consulta-te cu el in toate problemele importante, asigura-te ca ii oferi independenta si incurajeaza independenta. Fa-ti cunoscut in mod diplomat punctul de vedere in procesul conversatiilor si discutiilor voastre. Calauzeste-l, ofera-i sfaturi, trucuri si invataminte pe care le-ai invatat prin prisma propriei experiente. Daca nu iti place ceva, atrage atentia asupra consecintelor negative pe care le poate aduce lucrul respectiv. Cu toate acestea, evita sa interzici ceva in mod categoric fara sa oferi o explicatie. In aceasta etapa, se dezvolta autonomia si independenta gandirii.

Ce măsuri vor lua ministerele pentru a economisi 10 miliarde de euro de la bugetul statului: salariile și angajările la stat, înghețate S-a lansat Green Report Podcast – întrebări și răspunsuri cu invitați excelenți pe teme de mediu VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS!

Ultima perioada incepe la 15 ani

Trateaza copilul cu respect. Este tarziu sa educi copilul in aceasta etapa, acum nu-ti ramane decat sa culegi roadele muncii tale.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri