Lucrurile pot deveni mai simple daca esti atenta la o serie de factori foarte importanti pentru sanatatea si confortul celui mic:

Alegerea hainelor pentru bebelusul tau pare simpla la prima vedere, insa este mai complicata decat crezi. Pielea copiilor nou-nascuti este mult mai sensibila decat cea a unui copil de 3-4 ani, iar hainele trebuie sa respecte chiar si cele mai exigente standarde. Cu toate acestea, lucrurile pot deveni mult mai simple, daca esti atenta la o serie de factori foarte importanti pentru sanatatea si confortul celui mic.

Alege haine de cea mai buna calitate

In alegerea hainelor pentru bebelusi nu exista compromisuri. Cauta haine de in sau bumbac 100%. Bebelusul se va simti confortabil in ele, iar riscul de iritatii ale pielii este redus la minimum. Alte avantaje sunt durata mare de viata a hainelor si reducerea riscului de aparitie a unor alergii, potrivit unui articol de pe Live Strong. Evita, in schimb, materialele sintetice, care nu lasa pielea sa respire si care pot declansa alergii si iritatii, mai ales in cazul copiilor cu o piele foarte sensibila.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte Viața este frumoasă dacă știi cum să o trăiești! Direcția spre care mergi este mai importantă decât viteza cu care o faci

Cumpara haine pe masura

Cauta haine pe masura copilului tau, insa nu alege articolele de imbracaminte stramte. Hainele largi sunt mai confortabile. In plus, copilul se afla in plina crestere, de aceea hainele mai mari cu un numar pot fi purtate mai mult timp decat cele stramte, fapt ce te-ar putea ajuta sa economisesti mai multi bani. Daca nu stii care sunt numerele potrivite pentru copilul tau in functie de varsta, iata un ghid european al marimilor, valabil si in Romania.

Evita nasturii

Evita hainele cu nasturi și opteaza pentru cele cu capse care se inchid si se deschid mult mai repede decat celelalte si doboara-ti, totodată, recordul de timp minim de schimbare a bebelusului. Pielea celui mic nu va fi expusa foarte mult timp aerului rece, iar el va fi mai linistit in timpul schimbarii. In plus, un nasture desprins devine periculos pentru copiii foarte mici, care pot sa inghita, in cursa lor de explorare a lumii, obiectele mici pe care le gasesc. In cazul in care copilul inghite, totusi, un nasture sau o un alt obiect de mici dimensiuni , nu ii oferi lichide sau hrana si nu incerca sa-l faci sa vomite, ci suna imediat la 112, asa cum recomanda site-ul de parenting cyh.com, ca masura de prim-ajutor. In cele mai multe cazuri, doctorii au solutia cea mai buna.

Persoana potrivită te va face să te îndrăgostești de tine, în primul rând Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023 Ești eroina de care ai nevoie în propria poveste!

Alege body-urile in primele luni

Body cu maneca lunga, de pe Liloo

Body-urile sunt recomandate in primele luni de viata ale bebelusului, iar explicatia este simpla: hainele care nu sunt stranse cu elastic pe abdomen lasa burta copilului sa se extinda atunci cand mananca si nu provoaca nici un fel de disconfort. Nu trebuie sa dai, insa, o multime de bani pe astfel de articole vestimentare, ci trebuie sa te asiguri ca respecta sfaturile de mai sus. Pentru perioada sezonului rece, poti apela la body-urile cu maneci lungi.

Incaltamintea potrivita este, si ea, foarte importanta

Incaltamintea copiilor trebuie sa fie confectionata din materiale naturale, care sa permita o respiratie adecvata a pielii, cu o talpa antiderapanta, pentru a nu-i descuraja copilului primii sai pasi, dar si foarte flexibila, pentru un plus de confort. Alege pantofiori cu o jumatate de numar mai mari, cu botul rotund, pentru mai mult confort, mai ales in zona degetelor, conform whattoexpect.com.

Ai grijă întotdeauna de mâinile care te-au crescut Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023 Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

Atentie la accesoriile pentru cap!

Alege accesorii pentru cap care sa ofere scalpului o buna aerisire, sa fie confectionate din materiale naturale si sa aiba culori deschise. Culorile inchise atrag caldura atunci cand iesi la plimbare cu bebelusul intr-o zi insorita, iar aerisirea insuficienta a pielii capului poate duce la aparitia eczemelor si iritatiilor.

Retuseaza hainele

Nu te sfii sa retusezi cu mana ta hainele cumparate din magazin. Spre exemplu, este bine sa tai etichetele care pot zgaria sau deranja bebelusul, poti renunta la anumite capse metalice care intra in contact cu pielea sau poti renunta la elasticul de la glezna sau incheietura mainii, care poate produce iritatii si poate impiedica buna circulatie a sangelui.

Sursa foto: CC0 Public Domain / FAQ


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri