Sunt cateva lucruri la care trebuie neaparat sa te gandesti incepand de acum si pe care trebuie sa le ai in vedere pe tot parcursul anului scolar:

Inceperea noului an scolar vine la pachet cu o lista intreaga de griji pentru parinti. Copilul trebuie inarmat cu toate cele necesare pentru a invata in conditii optime, iar daca e la gradinita sau in clasa I, nevoile lui sunt, paradoxal, chiar mai mari decat ale celorlalti copii.

Sunt cateva lucruri la care trebuie neaparat sa te gandesti incepand de acum si pe care trebuie sa le ai in vedere pe tot parcursul anului scolar:

1. Uniforma

Afla care este politica scolii cu privire la purtarea uniformelor de catre copii. Daca regulile sunt stricte, asigura-te ca cel mic le respecta intocmai, deoarece uniforma este primul lucru care sare in ochii unui educator, invatator sau profesor. Mai mult decat atat, afla daca uniforma trebuie comandata la scoala sau daca trebuie sa te ocupi personal de achizitionarea ei. Daca obligativitatea purtarii uniformelor ti se pare inutila, trebuie sa afli ca anumite studii demonstreaza ca aceasta duce la scaderea absenteismului, a violentei in scoli si chiar la imbunatatirea rezultatelor scolare.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 4 sfaturi ale specialiştilor pentru îngrijirea tenului femeilor de 30 de ani  Amnezia infantila – de ce nu ne amintim primii ani de viata? 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

2. Ghiozdan

Uniforma si ghiozdanul sunt pietrele de temelie ale arsenalului de care dispune un elev, iar, cu cat copilul este mai mic, cu atat alegerea trebuie facuta cu mai multa atentie. Postura copilului este foarte importanta, iar o pozitie corecta in timpul mersului duce la evitarea durerilor de spate si a afectiunilor coloanei vertebrale, care ar putea aparea dupa cativa ani. In plus, daca elevul invata dupa-amiaza si ajunge acasa dupa lasarea serii, un ghiozdan reflectorizant este foarte util, deoarece copilul devine mult mai vizibil atat pe trotuar, cat si pe strada, atunci cand traverseaza. Desi nu se mediatizează foarte mult necesitatea acestei calitatii se pare, totusi, ca ghiozdanele cu suprafete reflectorizante sunt foarte populare, asa cum vedem si pe Cartuseria.ro.

3. Rechizite

Rechizitele sunt foarte importante pentru activitatea copilului tau, de aceea trebuie sa te asiguri ca are la el tot ceea ce-i trebuie, iar lucrurile pe care alegi sa le cumperi corespund standardelor si cerintelor scolii si ale nivelului la care se afla. Copilul va fi informat, cu siguranta, despre rechizitele de care are nevoie, insa este bine ca tu sa vorbesti direct cu educatorii, invatatorul sau profesorii despre cele necesare. In plus, un studiu britanic arata ca elevii care scriu de mana, cu pixul sau cu stiloul, invata mult mai bine decat cei care folosesc foarte des tastatura unui calculator sau laptop.

Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  

4. O cutie/caserola pentru mancare

In timpul programului scolar, copilului tau ar putea sa i se faca foame, iar tu stii cel mai bine, ca parinte, care sunt nevoile lui de hrana. Ii poti impacheta niste sandwich-uri in servetele, insa cu siguranta o alegere mult mai buna este achizitionarea unei caserole sau a unei cutii speciale pentru mancare, pentru ca alimentele sa nu se altereze, iar interiorul ghiozdanului, caietele si rechizitele sa nu prinda o “aroma” de mancare. Mai mult decat atat, nu uita ca o alimentatie sanatoasa pentru copil duce la cresterea performantelor sale scolare.

Sursa foto homepage: CC0 Public Domain / FAQ

Sursa foto uniforma: freeimages.com

Celelalte imagini: CC0 Public Domain / FAQ


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri