3 Septembrie 2015 publicat în Familie 57 share-uri

Daca ghiozdanul nu este corect confectionat si purtat, copilul se va alege cu dureri de spate, ale genunchilor, coloanei vertebrale si umerilor. Nicoleta Ghena, kinetoterapeut, ne dezvaluie care sunt secretele alegerii ghiozdanului perfect pentru copii.

Luna septembrie este aici si, ca in fiecare an, parintii incep sa se agite in legatura cu noul an scolar. De ce are nevoie copilul anul acesta? Ce rechizite, carti, caiete si mai ales ce ghiozdan sa ii cumpar? Exista nenumarate modele in magazine, in diferite culori si dimensiuni, dar cel mai important criteriu atunci cand alegi ghiozdanul pentru cel mic este sa alegi acel model care nu ii pune in pericol sanatatea, pozitia sau postura corpului.

Daca ghiozdanul nu este corect confectionat si purtat, copilul se va alege cu dureri de spate, ale genunchilor, coloanei vertebrale si umerilor. Nicoleta Ghena, kinetoterapeut la centrul KinetoHelp, ne dezvaluie care sunt secretele alegerii ghiozdanului perfect pentru copii.

Secretele alegerii ghiozdanului perfect pentru copii

"Latimea si lungimea sunt cele mai importante. Ghiozdanul nu trebuie sa depaseasca latimea umerilor copilului, iar ca lungime, nu trebuie sa treaca de linia soldului atunci cand cel mic este asezat. Odata luat in spate, ghiozdanul trebuie sa se sprijine pe zona lombara a spatelui, deoarece acolo este coloana vertebrala cel mai bine dezvoltata si tonifiata", recomanda kinetoterapeutul Nicoleta Ghena.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Promenada Mall, Mega Mall si Vulcan Value Center isi asteapta clientii cu surprize si premii de Paste Cum să alegi componente pentru baia ta De ce jantele sunt la fel de importante ca și anvelopele: 3 motive

In ceea ce priveste dimensiunea ghiozdanului si spatiul din interior, acestea trebuie sa fie potrivite varstei. “Greutatea ghiozdanului, incarcat cu materiale si rechizite, nu trebuie sa depaseasca 10-15% din greutatea corpului, altfel postura va fi afectata”, avertizeaza specialistul.

"Cu cat ghiozdanul este mai voluminos si mai mare, cu atat cele doua bretele trebuie sa fie mai late. Rucsacurile sau ghiozdanele cu o singura bretea sunt de evitat. Cautati intotdeauna bretele reglabile, pentru a fixa cat mai bine ghiozdanul pe spatele copilului. De asemenea, bretelele trebuie sa fie moi si captusite, confectionate dintr-un material care nu prezinta riscul de a rani umerii", recomanda Nicoleta Ghena.

In ceea ce priveste materialul din care este confectionat ghiozdanul, acesta trebuie sa fie usor, putin rigid, captusit si dublat. Este important ca partea din spate a ghiozdanului sa permita trecerea aerului, pentru a evita transpiratia.

Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023 Canapea fixă sau extensibilă: cum faci alegerea corectă? 7 motive să alegi îmbrăcăminte second hand și outlet din magazine online și offline

“Odata ce ati ales ghiozdanul perfect, trebuie sa va asigurati ca cel mic il poarta in mod corect: sa nu isi aplece umerii in fata, sa stea cu picioarele usor flexate, nu incordate, si sa tina ghiozdanul cat mai aproape de coloana”, ne sfatuieste kinetoterapeutul. “Copilul trebuie de asemenea invatat cum sa isi aranjeze corect lucrurile in ghiozdan: cu cat sunt mai grele, cu atat trebuie sa fie mai aproape de spate”.

Nu in ultimul rand, amintiti-i copilului ca ghiozdanul trebuie purtat pe ambii umeri!

Foto homepage: gorillaimages / Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri