25 August 2015 publicat în Familie 32 share-uri

Iata de ce este nevoie sa tineti cont pentru a avea parte de zile cat mai senine alaturi de cei mici:

A creste un copil este cea mai importanta sarcina pe care o poti avea, care face trecerea, traditional vorbind, la statutul de adult responsabil (alaturi de plantatul unui pom si de construitul unei case). Cu toate astea, nu este deloc usor. Obiceiurile si ritmul pe care le stabiliti acum vor avea un impact important pe termen lung. Iata de ce este nevoie sa tineti cont, pentru a avea parte de zile cat mai senine alaturi de cei mici:

1. Un program zilnic

Nu spune nimeni ca trebuie sa planifici fiecare minut din zi si sa respecti cu sfintenie programul. Dar este de ajutor sa creezi un ritm zilnic al activitatilor si perioadelor de odihna, pe care copiii se pot baza si la care se pot raporta. Stiind ceea ce urmeaza, ei vor coopera mult mai usor si se vor simti mult mai in siguranta, intrucat schimbarile bruste sau neprevazute in programul lor nu le sunt pe plac. In plus, o data ce programul este bine stabilit, acesta va guverna existenta copiilor. Ei vor sti, de exemplu, ca dupa masa de seara este timpul pentru baie si astfel vor fi mult mai linistiti si cooperanti, ceea ce le da si parintilor un sentiment de incredere ca fac lucrurile asa cum trebuie.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele Caria dentară – ce este și cum se tratează 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor

2. Pastreaza rutina!

Foto: Monkey Business Images / Shutterstock.com

In cadrul programului zilnic este de dorit sa apelezi la rutina. Aceasta nu inseamna doar sa stii la ce sa te astepti, ci sa creezi punti de legatura pe parcursul intregii zile. In mijlocul acestei vieti agitate, cauzatoare de stres, conversatiile placute din timpul mesei sau cititul unei carti inainte de culcare ajuta la stabilirea unei legaturi stranse intre parinte si copil si creeaza un mediu familial tihnit. Copiii adora rutina!

3. Reuniune de familie

O data pe saptamana este indicat sa organizati o “sedinta” in familie, care sa devina traditie. Aceasta ajuta familia sa functioneze ca o unitate. In timpul acesteia vorbiti despre ce a mers bine sau mai putin bine in saptamana care a trecut, ce trebuie facut si ce planuri are fiecare pentru saptamana ce va veni. Toata lumea are ocazia sa isi prezinte punctul de vedere si sa isi faca auzite opiniile si ideile si astfel, comuniunea familiala se consolideaza. In plus, este o ocazie perfecta de a impartasi amintiri placute de peste saptamana si de a exprima recunostinta si afectiunea pentru fiecare membru al familiei.

5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta 5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri