Citeste care sunt lectiile de viata pe care o mama de fata doreste sa le transmita fiicei sale:

8. Nu lasa pe nimeni sa iti infraneze visurile. Visurile tale sunt ale tale si doar ale tale. Mi-ar placea sa ai cel mai mare succes din lume in orice cariera pe care ai alege-o. Daca visul tau este sa devii astronaut, munceste pentru a-ti implini visul. Daca este visul tau sa calatoresti in lume si sa scriii despre asta, munceste pentru el. Daca visul tau este sa te mariti cu un barbat si sa intemeiezi o familie cu el, nu o sa te opresc. Si aceasta este munca grea.

Foto: visuri copii, Shutterstock

9. Stilul tau este doar al tau. Poti sa porti orice vrei sa porti. Dezvolta-ti propriul stil. Nimeni altcineva nu ar trebui sa-ti spuna sa porti o fusta mai scurta sau mai lunga, blugi mai stramti sau mai largi, un top mai lung sau mai scurt etc.

10. Nu lasa niciodata ca un barbat sa isi impuna “suprematia” asupra ta. Indiferent de motiv, nu este niciodata acceptabil ca un barbat sa-ti puna bete in roate. Esti educata, esti independenta. Nu o sa lasi un barbat sa-ti spuna ce sa faci. Nu e nimic rau in a asculta de sfatul unor oameni care iti doresc binele. Insa nu lasa niciodata un barbat sa iti spuna ca faptul ca esti femeie este un defect.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cele mai bune căști pentru momentul tău cu tine Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor! 7 exerciții filosofice stoice pentru o viață mai fericită

11. Sanatatea ta este cea mai importanta. Este foarte usor pentru o femeie sa isi ignore sanatatea. Am ignorat-o si eu si am regretat mai tarziu. Unele femei si-au ignorat problemele de sanatate fiindca le-a fost rusine sa vorbeasca despre ele. Menstruatia si orice probleme de sanatate care vin odata cu ea nu sunt nimic care sa fie ascuns.

12. Sa nu iti fie rusine de propriul corp. Din nefericire, rusinea fata de propriul corp (body-shaming) este astazi unul din relele lumii. Femeile sunt ridiculizate ca sunt prea grase, prea slabe, prea cu forme, prea fara forme. In nicun moment al vietii tale, nu ar trebui sa iti fie rusine de corpul tau. In afara de cazul cand exista o problema medicala care are nevoie sa fie rezolvata, nu incerca sa schimbi nimic la corpul tau doar fiindca nu se preteaza conventiei sociale. Daca toti am arata la fel, cum ne-am putea deosebi unul de altul?

Campanie umanitară pentru o educatoare din județul Iaşi, mamă a trei copii O româncă a fost numită la conducerea unei renumite organizații internaționale de business pentru femei Leagăn pentru toată copilăria

13. Corpul tau va continua sa se schimbe. Si este in regula. In anii de adolescenta, o sa vezi ca sanii incep sa-ti creasca. Vei incepe sa ai menstruatie. Pentru o femeie, este o parte din procesul de crestere. Adreseaza-mi orice intrebari ai, iar eu o sa-ti raspund dupa cum stiu eu mai bine. Daca ai o intrebare la care nu pot sa raspund, o sa gasesc raspunsul si o sa vorbesc cu tine despre el sau o sa gasim raspunsurile impreuna.

14. Menstruatia nu este o virtute, nu este un rau. Ciclul tau menstrual este al tau si doar al tau. Nu este treaba nimanui sa-ti spuna sa-l strigi in gura mare sau sa-l ascunzi ca pe un secret rusinos. Este un proces natural prin care fiecare femeie trece. Nu este nimic de care sa iti fie rusine, nimic de care sa fii mandra.

15. Ia atitudine si vorbeste pentru drepturile tale. Daca cineva incearca sa ti le ia, smulge-le inapoi. Aceasta este singura cale. Politetea nu este menita pentru cei care nu o merita.

Sursa: https://www.vagabomb.com

Foto homepage: imbratisare, familie @ Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri