Citeste care sunt lectiile de viata pe care o mama de fata doreste sa le transmita fiicei sale:

Intr-un articol publicat anterior pe Garbo, va prezentam care sunt lectiile de viata pe care Sukhmani Waraich dorea sa le transmita mai departe fiului ei. De data aceasta, intr-un articol similar aparut in publicatia www.vagabomb.com, Sukhmani ne prezinta o lista cu acele lucruri pe care ar dori ca fiica ei sa le invete de la ea pentru a deveni un om frumos. Fiindca mesajul autoarei este unul care merita citit de cat mai multi si dat mai departe, ne-am gandit sa impartasim cu voi aceasta lista:

15 lucruri pe care as vrea ca fata mea sa le invete de la mine


by Sukhmani Waraich; via www.vagabomb.com

1. Egalitatea incepe in camera de joaca. Nu trebuie sa te joci cu papusi si animale de plus indesate daca nu vrei. Nu trebuie de asemenea nici sa te joci cu pistoale sau soldati de jucarie daca nu iti plac. O sa-ti aduc diverse lucruri care sa-ti atraga interesul.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor!

Foto: familie, prietenie via Shutterstock

2. Diferenta dintre atingerea buna si atingerea rea. Nu este acceptabil ca cineva sa te atinga fara consimtamantul tau. O sa te invat diferenta dintre atingerea gresita si atingerea acceptabila si imi doresc sa nu eziti sa-mi spui daca cineva te atinge intr-un mod nepotrivit. Nimeni nu este scutit de la aceasta regula. Nici unchii tai, nici matusile tale, nici bunicii tai, nici fratele tau, nici tatal nici, nici chiar eu. Daca ceva te face sa te simti inconfortabil, vorbeste cu mine sau cu tatal tau despre asta.

3. Feminismul nu este doar pentru cei oprimati. Feminismul este pentru fiecare femeie din lume. Nu conteaza daca are sau nu o viata usoara. Feminism inseamna ca femeile sunt egale cu barbatii. Nu inseamna ca urasti barbatii. Pentru fiecare barbat care raneste o femeia, sunt multi altii care sunt alaturi de ea si cer pedeapsa pentru faptas. In acelasi timp, nu cere privilegii si concesii doar fiindca esti femeie. Asta nu este egalitate.

4. Fii independenta si incurajeaza acest lucru in toti din jurul tau. Nu deveni un pres pentru oricine. Ma astept ca tu sa ai grija de tine dupa o anumita varsta. Ma astept ca tu sa strangi dupa tine. Insa nu o sa tolerez pe nimeni care se asteapta ca tu sa faci asta pentru el. Ma astept ca si tu sa protestezi impotriva acestui comportament. Indiferent ca este vorba de cineva din familie sau de cineva cu care te-ai putea casatori, nu o sa devii sclavul nimanui.

5. Fii egoista daca trebuie. Este minunat sa faci o fapta buna fara sa astepti nimic in schimb. Aceasta ar fi definitia unui gest cu adevarat neegoist. Cu toate acestea, muncind intotdeauna fara a fi apreciata sau nefiind platita pentru munca pe care o depui sau fiind intr-o relatie in care doar tu investesti… in timp, aceste lucruri te pot transforma intr-o persoana plina de amaraciune. Lumea nu este un loc perfect. Este in mod natural inclinata sa profite de naivi.

6. A fi singura nu este un lucru rau. Cand vei incepe sa lucrezi si sa castigi suficient, ma astept sa te muti si sa traiesti independent de noi. Oamenii iti vor spune ca nu este sigur ca o fata sa locuiasca singura. Nu ii crede. Daca fugim speriate de orice nu este sigur 100%, am putea la fel de bine sa ne mutam intr-un balon. Si aceasta nu este o modalitate de a trai.

7. Casatoria este o alegere, nu o necesitate. Casatoria nu este o destinatie pentru tine. Este o alegere pe care o poti sau nu face. Nu orice femeie trebuie sa se casatoreasca si nu orice femeie trebuie sa aiba copii. Casatoria si copiii sunt angajamente mari. Nimeni, nici noi, niciun alt barbat, nu te poate constrange sa faci ceva ce nu vrei.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri