10 Iunie 2015 publicat în Familie 85 share-uri

Spre deosebire de violenta fizica, abuzul emotional se manifesta in moduri eluzive si majoritatea persoanelor care trec prin asa ceva, nu constientizeaza ca ceea ce traiesc nu are nicio legatura cu dragostea adevarata.
  • Abuzul emotional este o forma de violenta. Abuzul emotional actioneaza la nivel subconstient si influenteaza modul cum o persoana se auto-percepe, iar o perioada indelungata intr-o astfel de relatie isi lasa amprente grave: lipsa increderii de sine, dezorientarea, lipsa vitalitatii si a unui sens, starea de nefericire, de neimplinire, depresie.

Persoanele care abuzeaza din punct de vedere emotional sunt conditionate sa ii faca pe cei din jur sa se simta inferiori si lipsiti de putere. Ei domina si ranesc si nu le pasa de sentimentele persoanelor pe care s-ar presupune ca ar trebui sa le iubeasca si respecte. Ceea ce trebuie sa retinem foarte clar este ca relatiile care prezinta astfel de semne, nu inseamna nici pe departe iubire!

Recunoaste abuzul emotional si da-ti sansa la fericire.
Esti intr-o relatie abuziva daca observi aceste lucruri:

1. Te umileste constant, de fata cu alte persoane.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Mercur retrograd 21 aprilie -14 mai: Zodiile cu cele mai puternice lecții de învățat în următoarele 3 săptămâni! Vor ieși câștigătoare la sfârșitul acestei perioadei dacă își vor asculta sufletul 4 sfaturi ale specialiştilor pentru îngrijirea tenului femeilor de 30 de ani  Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu!


2. Critica tot ce faci, spunandu-ti ca nu e perfect si facandu-te sa crezi ca nu esti in stare sa faci nimic bine.

Foto: Shutterstock.com; femeie, femeie trista

Foto: Shutterstock.com; abuz emotional, abuz, femeie, femeie trista


3. Ti se adreseaza cu glume rautacioase si umilitaore.


4. Vrea sa aiba controlul a tot ceea ce faci.


5. Iti aminteste in mod constant despre esecurile tale.


6. Nu pretuiste sentimentele tale si adesea iti va spune ca gresesti si ca esti prea sensibila.


7. Nu recunoaste niciodata cand a gresit si rastalmaceste totul astfel incat sa para ca tu esti vinovata sau ca esti „nebuna” sa crezi anumite lucruri.


8. Iti arunca priviri dezaprobatoare si ironice care te fac sa iti fie teama.


9. Isi retrage gesturile de afectiune si disponibilitatea sexuala, ca o forma de pedeapsa.


10. Iti minimalizeaza visurile si reusitele.

Acestea sunt cele 2 zodii puternic influențate de Eclipsa de Soare de pe 20 aprilie: Au o întâlnire specială cu propriul destin! Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Arta corporală cu flori: 20 de idei de tatuaje florale superbe

Citeste mai departe >>> 20 de semne ca te afli intr-o relatie abuziva!>>>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri