28 Aprilie 2015 publicat în Familie 86 share-uri

Exista vreun sambure de adevar cand se vorbeste despre diferentele dintre mamele de baieti si cele de fetite?

Stim, se fac numeroase glume legate de diferentele de mentalitate si comportament dintre mamele de baieti si cele de fetite. Dar, tinand seama de vorba batraneasca conform careia nu iese fum fara foc, se pare ca exista un sambure de adevar cand se vorbeste despre diferentele dintre mamele de baieti si cele de fetite.

Ei si ce daca a lovit-o, doamna? Asa fac copiii!

Mamele de baieti sunt mai permisive. Societatea patriarhala in care inca traim ne educa, subtil, ca barbatii sunt, cumva, superiori femeilor. Ca ei trebuie protejati, menajati si intelesi.

Este o mentalitate intalnita in cea mai mare parte a familiior traditionale, chiar daca nu la intensitatea de acum 3-4 decenii. Aceasta este, se pare, explicatia pentru faptul ca mamele de baieti tind sa accepte mai multe din partea micutilor lor.

Cum sa mergi in 4 labe cand te-am imbracat cu aceasta superba salopeta roz pal??

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cele mai bune căști pentru momentul tău cu tine Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor! 7 exerciții filosofice stoice pentru o viață mai fericită

Mamele de fete sunt deseori mai critice. Ele isi pregatesc fetitele sa dea piept cu o societate in care discriminarea pe baza de sex nu este recunoscuta, insa este inca prezenta.

Zau ca nu exagerez, dar eu copil mai destept ca asta nu am vazut!

Mamele de baieti sunt mai putin obiective. Sa recunoastem, daca o mama de fetita poate accepta, cu neplacere, e adevarat, sa i se atraga atentia asupra aspectelor asupra carora trebuie sa se concentreze in lucrul cu copilul sau, mamele de baieti sunt mult mai putin deschise criticilor.

E fetita, deci sa se joace cu papusile !

Mamele de fete sunt interesate de activitatile „pentru fetite” de dansuri, balet, pian sau vioara, modelling si altele asemenea si nu par deloc impresionate de forta cu care cea mica suteaza in minge, de viteza pe care o atinge cand face ture de patinoar sau de numarul de tractiuni pe care reuseste sa il faca.

Peste 200 de testimoniale în campania #SayNoToStigma cu ocazia Purple Day 2023 Campanie umanitară pentru o educatoare din județul Iaşi, mamă a trei copii O româncă a fost numită la conducerea unei renumite organizații internaționale de business pentru femei

Mama, lasa caruciorul, ia de-aici basculanta!

Mamele de baieti sunt, din contra, pornite catre activitati mai „razboinice”. Baietii lor vor merge la tenis sau fotbal, vor primi sabii, pistoale si masinute si vor fi intens descurajati in pornirile lor pline de interes fata de jocurile de rol legate de papusi, carucioare sau bucatarii.

Este adevarat, lucrurile inca se mai schimba in acest sens, dar presiunea pe care o pune societatea atunci cand observa un baiat care prefera acest tip de jocuri de rol este inca importanta.

Citeste mai multe in Clubul Bebelusilor

Foto homepage: fete, baieti via Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri